NB I

Továbbra is nullapontos a KTE

Harmadik meccsét is elvesztette a Kecskemét, amely ezúttal a Pápa otthonában kapott ki 3-2-re.
OTP Bank Liga, 3. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Kecskeméti TE 3-2 (3-2)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Pápa: Szűcs L. – Csizmadia, Bogunovics, Jagodics B. – Zulevs (Király B., 90.), Csilus, Nagy T., Sluka (Waltner, 77.), Tóth G. – Kenesei K. (Frizoni, 67.), Popin. Edző: Mátyus János
KTE: Tujvel – Lovrics, Karan, Varga R., Farkas A. – Gréczi (Tölgyesi, 65.), Vukaszovics, Szavics, Polyák (N’Diaye, a szünetben) – Novák Cs., Pavicsevics (Pilipovics, 45.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők: Sluka (22.), Csizmadia (41.), Popin (43.), illetve, Novák Cs. (7.), Pavicsevics (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencvárost legyőző Pápa a két vereséggel rajtoló Kecskemétet látta vendégül az élvonal harmadik fordulójában.

Úgy tűnik, a kecskemétiek nem foglalkoztak a statisztikával, és már a hetedik percben megszerezték a vezetést: Vukaszovics ugratta ki a leshatáron helyezkedő Novák Csanádot, aki higgadtan a bal alsóba lőtt (0-1). Két perccel később ismét Novák veszélyeztetett, de ezúttal néhány centit tévedett.

A huszadik percben egyenlített a Pápa: Csizmadia bedobása után Sluka elé került a labda, amit kapásból a jobb felsőbe lőtt (1-1). újabb hat perc elteltével Szűcs Lajosnak kellett hatalmas bravúrt bemutatnia Karan fejese után – a felső sarokból szedte ki a labdát a rutinos kapus.

Negyed órával a félidő vége előtt ismét megszerezte a vezetést a Kecskemét: Lovrics szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd pontosan tekert Pavicsevics fejére, aki öt méterről a hálóba fejelt (1-2). Nem hagyta annyiban a Pápa, és a 41. percben ismét sikerült egyenlítenie. A kapu elé belőtt labdát Tujvel elpaskolta Popin elöl, de ismét jött a beadás, amit Csizmadia a hálóba belsőzött (2-2).

A Kecskemét védelme teljesen szétesett az első félidő végére. A 43. percben Kenesei tekert középre, a hosszún érkező Popinról pedig megfeledkeznek, aki könnyedén a hálóba fejelt. Megfordította az eredményt a Pápa (3-2). A 45. percben Pavicsevics nem tudta folytatni a játékot, ezért cserére kényszerültek a vendégek.

Az első félidő tehát öt találatot is hozott.

A második félidőt sokkal aktívabban kezdte a Kecskemét, beszorította a Pápát, de csak kisebb helyzetekig jutott. Az 56. percben N’Diaye elé került a labda egy beadás után, de a kapu torkából ki tudták vágni a hazai védők. A 68. percben Tölgyesi, majd egy percre rá N’Diaye lőtt, de mindkét kísérletet hárítani tudta Szűcs Lajos. A 83. percben már sokadjára egyenlíthetett volna a Kecskemét: Szavics beadását N’Diaye fejte le Nováknak, de a csatár lövését hatalmas bravúrra védte Szűcs Lajos.

A második félidőben tehát nem született gól, így a Kecskemét sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el. A Pápa nagyot harcolt és kiszenvedte a győzelmet – tudósított a KTE honlapja.

– Furcsa ilyet mondani a harmadik fordulóban, de alsóházi rangadót rendeztek. Visszafogott mérkőzés volt. Az öt gól is csak a hatalmas védelmi hibáknak köszönhető. A meccset eldöntő villanás Kenesei Krisztián nevéhez fűződik – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Lengyel Ferenc, a Pápai ELC szakmai igazgatója, a Dunaferr korábbi kiváló játékosa. – Várható volt, hogy a Pápa a második játékrészben ráül az eredményre. A kecskemétiek Novák Csanád fejét keresték a végén, de erre a Lombard jól reagált. Mátyus János jól taktikázott, Szűcs Lajos pedig sokadszor remek formában védett. Úgy néz ki, nem akar megöregedni a kapus! A Pápától sablonos, de racionális futballt láthattunk. A Kecskemétnek pedig főhet a feje, hogy ebből a negatív szériából hogyan mászik ki. Bekő Balázsnak elsősorban a csapat védekezését kell megszilárdítania.

Olvasói sztorik