NB I

Pápán is elkezdték a munkát

Lengyel Ferenc fiatalítani és gyorsítani akar kissé öreg és lassú csapatán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bő egyhónapos téli pihenőt követően hétfőn megkezdte a labdarúgó NB I tavaszi idényére való felkészülést a Lombard Pápa, melynek játékoskeretében változás várható: Lengyel Ferenc vezetőedző fiatalítani és gyorsítani szeretne a csapaton – írja a veol.hu

Az öltözői rövid megbeszélés és eligazítás után a műfüves edzőpályán Lengyel Ferenc megtartotta a 2015-ös esztendő első tréningjét. A szakember örömtelinek nevezte, hogy sérült nincs a csapatban, egyedül Nagy Tamás küszködik betegséggel. A futballisták egyébként a szünidőre egyéni felkészülési programot kaptak, amit Lengyel Ferenc első benyomásai alapján mindannyian el is végeztek. Az első gyakorláson a keret egyelőre szemmel láthatóan szűkös volt, azonban a vezetőedző és Szemán György klubigazgató tájékoztatása szerint napokon belül teljessé válik a létszám. A csapatnak a héten napi egy, úgynevezett rávezető edzést vezényel a szakmai stáb. A következő három héten már napi három tréningen izzadnak majd a srácok, miközben nyolc edzőmérkőzés is segíti majd a Lombard Pápa minél hatékonyabb felkészülését.

– Edzőtáborra is tettem javaslatot, és a vezetőség nem zárkózott el az ötlettől. Ha minden kedvezően alakul, akkor lesz edzőtábor, ellenkező esetben pedig Pápán oldjuk meg a felkészülést. Amennyiben az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor itthon is megfelelően fel tudunk készülni a tavaszi folytatásra – nyilatkozta veol.hu-nak Lengyel Ferenc, aki beszélt a szurkolókat talán leginkább érdeklő témáról, a várható játékos mozgásról is. – A keretet mindenképpen szeretném átalakítani. Az ősz megmutatta a problémáinkat. Senkit nem akarok megbántani, de megítélésem szerint a mostani Lombard Pápa egyrészt kissé öreg, másrészt pedig lassú. Ezen változtatni kell, szeretnénk fiatalítani és gyorsítani a csapatot. Mindez előrevetíti, hogy lesznek távozók, illetve természetesen érkezők is a keretben – fogalmazott a sárga-feketék vezetőedzője.

Hozzátette, az edző persze mindig azt szeretné, ha minél előbb a végleges játékoskerettel dolgozhatna, azonban benne van a pakliban, hogy még február végén is csatlakozik majd egy-két labdarúgó a Lombardhoz.

– Ez nem szerencsés szituáció, ám sok játékos a végsőkig kivár a minél kedvezőbb szerződés reményében. Bízom benne, hogy nálunk legkésőbb január végéig kialakul a majdhogynem végső keret – jegyezte meg a 48 esztendős tréner.

Lengyel Ferenc kiemelte: a pápai utánpótlásból továbbra is minél több fiatalt szeretnének beépíteni az első csapatba.

Olvasói sztorik