NB I

Nem a Haladás a legrosszabb

Az NB I-es csapatok közül a Lombard Pápa a sereghajtó a legfrissebb klub-világranglistán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A footballdatabase.com idén is közzétettehagyományos év végi klub-világranglistáját, amely 2040 csapatot számlál. A német Bayern München leszorult a lista éléről a második helyre, a vezetést a spanyol Real Madrid vette át, az FC Barcelona továbbra is harmadik. A török Ankaraspor elmozdult az utolsó helyről, ott most egy Trinidad és Tobagói csapat, a St. Ann’s Rangers áll.

Az elmúlt évben az észak-amerikai DC United mutatta a legjobb formát, ugyanis 1050 helyet javított, és most a 775. pozíciót foglalja el. A legkomolyabb zuhanás a belga Cercle Bruges nevéhez fűződik, amely 817 hellyel rosszabb idén, mint tavaly, és így be kell érnie a 1762. pozícióval.

A magyarok között a bajnoki listavezető Videoton az első a címvédő Debrecen és a tavaszi ezüstérmes Győri ETO előtt. A legjobb formát az MTK mutatta, amely 389 helyet javított, a legrosszabb pedig a sereghajtó Haladás volt idén, amely 424 pozíciót rontott. Érdekesség, hogy több NB II-es klub – a Zalaegerszeg, a Mezőkövesd, a Kaposvár, a Siófok, a Vasas és a Szolnok is – megelőzi az élvonalbeli Lombard Pápát a rangsorban.

A lista hitelességét némileg rontja, hogy még mindig megtalálható rajta (az 1928. helyen) a megszűnt Egri FC, amely ráadásul 24 helyet javított tavalyi pozíciójához képest…

Olvasói sztorik