NB I

Nem gondolt a lemondásra

Egervári Sándor kijelentette, hogy csak kellőképpen motivált játékosok kezdenek az észtek ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este fél kilenctől Észtországot látja vendégül a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn a Puskás Ferenc Stadionban. Egervári Sándor szövetségi kapitány a mai, telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pénteki kudarc után nem gondolt a lemondásra.

– Nem szeretnénk mentegetőzni és ígérgetni, de szeretnénk az észtek ellen győzelemmel kijavítani a bukaresti hibát, hogy versenyben tartsuk magunkat – jelentette ki a szakvezető, aki hozzátette, körbeverések által még hisz a második hely megszerzésében, s bár fontos csatát vesztettek el pénteken, a háborút még megnyerhetőnek tartja. Megjegyezte, ehhez nagy szükség lenne a román-török összecsapáson a vendégsikerre – írja az MTI.
A szakember visszatérve a romániai találkozóra elárulta, nem gondolt a lemondásra, mert amíg bízik benne a szövetség vezetése és a játékosai, addig neki az a feladata, hogy segítse a válogatottat. Megjegyezte, a három nappal ezelőtti találkozó nagy csalódás volt, de a három évet tekintve pozitívabb az összkép, mert a korábbi eredményeknek köszönhetően van mibe kapaszkodniuk a játékosokkal együtt.

– Az észtek eddig kevesebb meglepetést okoztak a vártnál, de pénteken a hollandok ellen eljött az idejük, megmutatták, hogy erős csapatuk van – mondta a Puskás Ferenc Stadionban 20.30-kor kezdődő összecsapással kapcsolatban Egervári, aki kitért arra is, hogy a bukaresti kudarc után milyen hangulat fogadhatja együttesét.

– Nagyon zártan és fegyelmezetten futballoznak az észtek, így türelmesnek kell lennünk a körülöttünk lévő világ türelmetlensége ellenére is.

Egervári a kezdőcsapattal kapcsolatban kijelentette, csak olyan játékosok szerepelnek majd benne, akik százszázalékos fizikai és egészségi állapotban vannak, illetve kellőképpen motiváltak.

– Győznünk kell, mert azzal megadjuk magunknak az esélyt, hogy tétje legyen az októberi két mérkőzésnek- jelentette ki Bogdán Ádám, a válogatott kapusa.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Korcsmár Zsoltra eltiltás miatt nem számíthat Egervári Sándor, míg Varga József valószínűleg nem épül fel sérüléséből, ugyanakkor a további sérültek közül Vanczák Vilmos és Koman Vladimir vasárnap már teljes értékű munkát végzett, így vélhetően mindketten bevethetőek lesznek.

BŐVEBBEN HAMAROSAN!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik