NB I

Négy csapat biztosíthatja a részvételt

Az olasz, a német, a holland és a svájci válogatott nyerheti meg világbajnoki selejtezőcsoportját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Squadra Azzurra van a legjobb helyzetben, a brazíliai repülőjegy megváltása a saját kezében van. Amennyiben Cesare Prandelli együttese legyőzi Csehországot, a csoportja élén végez, de pontvesztés esetén is révbe érhet, ha a második helyen álló Bulgária nem szerez több pontot Máltán, mint az olaszok.

A magyarok csoportjában veretlenül éllovas, legutóbb vb-ezüstérmes hollandok akkor biztosítják be részvételüket, ha több pontot szereznek a pont nélküli Andorra vendégeként, mint amennyit a második románok gyűjtenek hazai pályán Törökország ellen.

Svájc úgy juthat ki Brazíliába kedden, ha idegenben legyőzi a mögötte második Norvégiát és az Izland-Albánia meccs döntetlennel zárul. A németeknek a kijutáshoz arra van szükségük, hogy Feröer-szigetek vendégeként kettővel több pontot szerezzenek, mint Svédország Kazahsztánban.

Dél-Amerikából három együttes csatlakozhat a vb-résztvevőkhöz, ebből kettőnek, Argentínának és Kolumbiának semmi más dolga nincs, mint nyerni Paraguay, illetve pontot szerezni Uruguay vendégeként. Amennyiben az Uruguay-Kolumbia meccs döntetlen lesz, akkor az argentinoknak is elég egy pont az üdvösséghez.

Olvasói sztorik