Hírek

Incidensek nélkül távoztak

Komolyabb botrány nélkül hagyták el Bukarestet péntek éjjel a csalódott magyar szurkolók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Incidensek nélkül távoztak Bukarestből a magyar szurkolók, akik a péntek esti román-magyar világbajnoki selejtezőmérkőzésre érkeztek a román fővárosba – közölte szombaton az MTI-vel a Georgian Enache, a bukaresti csendőrség szóvivője.

A péntek esti meccs után a magyar szurkolókat csendőri biztosítás mellett buszokkal szállították a pályaudvarra. Sem útközben, sem a pályaudvaron nem történt rendbontás: a szurkolói különvonat incidens nélkül elhagyta a román fővárost, és azokat is elkísérték a város széléig, akik saját gépkocsival érkeztek.

Az MTI kérdésére, hogy mi történt az előállított magyar drukkerekkel, Enache elmondta: egyetlen magyar szurkolót sem vettek őrizetbe, azok is elhagyták már Bukarestet, akiket különböző vétségekért megbírságoltak. Több magyar szurkolót kitiltottak a román stadionokból.

– Ezeket az információkat továbbadtuk a szurkolókkal érkezett magyar rendőröknek is, akikkel kiválóan együttműködtünk – tette hozzá a román csendőrség szóvivője.

Mircea Olaru, a román csendőrség országos parancsnoka szombaton sajtóértekezleten számolt be arról, hogy a pénteki román-magyar mérkőzés kapcsán 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból. Tizenkilenc esetben szabtak ki bírságot összesen 7300 lej (csaknem 500 ezer forint) értékben. A román hatóságok hatvan szurkolót állítottak elő, az egyik hazai drukkernél drogfogyasztást is megállapítottak.

https://www.youtube.com/watch?v=5wZV9GCMuGA

Victor Ponta miniszterelnök közleményben gratulált a román rendőrségnek és csendőrségnek, amiért példamutató módon biztosították a közrendet a román-magyar mérkőzés alkalmával.

– A rendvédelmi szervek határozottan, mégis civilizált magatartással léptek fel a botrányt kereső szurkolók provokációival szemben, és bebizonyították, hogy Románia igazi európai ország – fogalmazott a kormányfő.

Az MTI információi szerint egyetlen magyar szurkolót sem ért súlyosabb egészségkárosodás: a verekedések nyomán a sürgősségre bevitt magyar állampolgárok sérüléseit ellátták és már elhagyták a kórházat.

Péntek délután Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja, később a bukaresti Északi pályaudvaron a szurkolói különvonaton érkezett drukkerek is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel. Mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása után állították helyre a rendet. Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat.

A mérkőzés előtt verekedés tört ki a bukaresti Nemzeti Aréna lelátóin is: a magyar szurkolók megindultak a hazaiak irányába, a két tábor közé felállított fémkordonokat szétdobálták. A rohamrendőrök gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével szorították vissza a randalírozókat.

A magyar válogatott 3-0-s vereséget szenvedett péntek este Bukarestben a románok elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik