Hírek

Súlyos összecsapások Bukarestben

Összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három magyar szurkolót fejsérülések miatt, egy negyediket pedig rosszullét miatt szállítottak kórházba pénteken Bukarestben – közölte pénteken a Mediafax román hírügynökség.

A hírügynökség szerint az agyrázkódással diagnosztizált három szurkolót a Nemzeti Arénától vitték kórházba, a negyedik férfi viszont már a bukaresti Északi pályaudvaron rosszul lett. Oda érkezett az a vonat, amely mintegy ezer magyar szurkolót szállított Bukarestbe. A pályaudvaron a szurkolók egy része összecsapott a román csendőrökkel.

A román rendőrség több magyar szurkolót előállított, de egyelőre nem lehet tudni, hány személyről van szó. Georgian Enache, a román csendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, csak a péntek esti román-magyar meccs után közlik a pontos számot. Hozzátette: az előállított személyek nem vehetnek részt a mérkőzésen.

Szintén a csendőrség szóvivője közölte, hogy körülbelül három órával a mérkőzés előtt a stadion közelében román szurkolók egy csoportja is összecsapott a rendfenntartókkal. A román drukkerek meg akarták közelíteni a magyar szurkolóknak fenntartott zónát, de a rendőrök ezt megakadályozták. A román szurkolók ekkor kövekkel dobálták meg a rendfenntartó erőket, és több személygépkocsit megrongáltak.

A román média pénteken nagy teret szentelt a magyar szurkolóknak. Úgy vélték, hogy a magyarok eleve harci szándékkal érkeztek a román fővárosba, és rendkívül agresszíven viselkedtek.

Korábban írtuk:

A sport365.hu cikke szerint a lovasrendőrök is megérkeztek bevetésre készen, mert a román rendőrség attól tart, hogy a stadion környékén újabb incidensek történnek. A jelentések szerint a bukaresti vasútállomásra mentőhelikoptert kellett hívni egy magyar szurkolóhoz. Az nb1.hu helyszíni tudósítója szerint egy diósgyőri drukkerről van szó, akit megkéseltek.

Újabb képgaléria a bukaresti csatáról!

A különvonaton érkezett magyar szurkolók egy csoportja is összecsapott a bukaresti csendőrökkel.

Megérkezett Bukarestbe péntek délután a magyar szurkolói különvonat: a rajta utazók egy csoportja szóváltásba keveredett, majd összecsapott a román csendőrséggel. A nagy erőkkel készültségben álló csendőrség rövid dulakodás után autóbuszokba terelte és elszállította a hangoskodó szurkolókat.

A különvonatot magyarokat gyalázó, „bozgori” (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen „cigányok” kiabálással és sörösüvegek dobálásával válaszoltak.

A pillanatokon belül kialakult dulakodás során a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a csendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba. A csendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük, akik nem fogják a stadionban látni a meccset.

Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel az esti világbajnoki-selejtezőre érkezett magyar szurkolók egy csoportja.

A román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük.

A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

Georgian Enache rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta a prosport.ro oldalt, hogy a körülbelül négyszáz fős magyar tábor – még a szurkolói vonat megérkezése előtt – a belvárosban összecsapott a kivezényelt csendőri egységekkel.

A szurkolók petárdákat és füstbombákat dobáltak, a csendőrök pedig könnygázt is bevetettek. A nézeteltéréshez az vezetett, hogy a belvárosban tartózkodó drukkereket a rendőrök ki akarták kísérni a Nemzeti Aréna mellett lévő, számukra külön fenntartott szurkolói zónába, ők viszont még maradtak volna.

Az utcai harcokról készült fotók ide kattintva megtekinthető!

Betörték egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét

Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén – közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség.

– Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen – mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő.

Bukarest központjában egy, a csoporttól leszakadt magyar szurkolót vertek meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak – közölte a Mediafax hírügynökség.

Ön szerint mi lesz a román-magyar világbajnoki selejtező végeredménye?

Magyar győzelem: 1034
Döntetlen: 112
Román győzelem: 106

Olvasói sztorik