Hírek

Egervári Sándor csapatot hirdetett

A szövetségi kapitány a péntek délelőtti megbeszélésen ismertette a románok elleni kezdőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már csak néhány óra van hátra az év egyik legfontosabb válogatott meccséig, a csapat tagjain azonban egyelőre kevés nyoma látszik a feszültségnek – írja az MLSZ honlapja. A jó hangulatú reggeli után Egervári Sándor együttese a Steaua régi stadionja felé vette az irányt, a megérkezés után a szövetségi kapitány kihirdette a kezdőcsapatot (amelyet azonban csak közvetlenül a találkozó előtt hoz nyilvánosságra), majd egy utolsó taktikai megbeszélésen ismertette mindenkivel a feladatát, illetve a szokásosnál hosszabban beszélt a találkozó jelentőségéről.

Nem mintha a futballisták nem lennének tisztában, milyen fontos meccs vár rájuk, mindenki koncentráltan készül az esti selejtezőre. A délelőtti átmozgatáson minden játékos fakultatív módon vett részt, voltak, akik ügyességi játékot, célba rúgó versenyt rendeztek, mások a kapura lövéseket gyakorolták, még Csábi Józsefet is bevonták a játékba, a szövetségi edző kapusként próbálta ki magát. A szombathelyiek (Király Gábor, Devecseri Szilárd, Guzmics Richárd, Koman Vladimir) arra is szakított időt, hogy összeálljanak egy közös fotóra, így kívánva jobbulást a keret ötödik szombathelyi focistájának, a pénteken kulcscsonttörést szenvedett Kovács Istvánnak.

Közben a technikai értekezleten hivatalossá vált, hogy a hazaiak sárga szerelésben, a mieink piros-fehér-zöld színösszeállításban lépnek pályára.

– Mi a cél? Döntetlen elég, vagy egyértelműen győzni mennek?
– Győzelemre játszunk, mint minden mérkőzésen. Az más dolog, hogy a meccs után a játék képe alapján egy döntetlen elég lehet a végelszámolásnál. Nem szeretnénk a véletlenre bízni a csoporthelyezésünket, számunkra nagyon fontos lenne, hogy a saját kezünkben tartsunk a sorsunkat. Ehhez viszont három pontot kellene szereznünk – nyilatkozta telefonon Egervári Sándor péntek reggel a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

– Támadni fog a magyar csapat, vagy inkább védekezik és próbál kontrázni?
– Lesznek törekvéseink, amelyeket szeretnénk megvalósítani minél nagyobb számban. Ez nem mindig működik úgy, ahogy eltervezzük, hiszen az ellenfél is szeretne győzni. Természetesen nem fogunk fejjel a falnak rohanni, viszont a győzelem érdekében a támadó harmadban többször meg kell jelennünk, mint ahogy egy idegenben játszó csapattól általában várják.

– Melyik játékképpel lenne igazán elégedett, ami nyerő lehetne?
– A mérkőzés első időszakában nyilván a hazai csapat megpróbál letámadni és presszionálni minket. Itt is majd mást kell játszanunk, és biztos, hogy más játékra lesz lehetőségünk például az első félidő második felében. Felkészültünk, a terveink megvannak. A játékosokkal megosztottuk az elvárandó feladatokat, de lesz egy ellenfél is a pályán, az egyéni párharcok következménye lesz, hogy ezeket mennyire tudjuk megvalósítani. Bizakodó vagyok, hogy ez a csapat ebben a három évben felkészítette magát arra, hogy győzelmi reménnyel indulhat neki egy ilyen nehéz bukaresti mérkőzésnek.

– Mit tart a románok sebezhető pontjainak?
– Tapasztaltuk a budapesti meccsen is, hogy vannak gyenge pontjaik. A szlovákok elleni mérkőzésük kapcsán is napvilágra került néhány olyan lehetőség, amelyek mentén rá tudtunk tapintani az ellenfél gyengéire, de ezt azért megtartottam a csapat számára.

– Mely posztokon hezitált a legtöbbet?
– Kiesett két belsővédőnk, az egyikük a csapat kapitánya, Juhász Roland, aki súlyos sérülést szenvedett. Az utolsó pillanatban kiesett Mészáros Norbert is, aki gyorsaságával és rutinjával is segíteni tudott volna, úgyhogy nekem a két belső védő megtalálása, illetve a középpályás szűrés kapcsán kellett a legjobb megoldást megtalálni. Remélem, hogy sikerült.

– Hány csatárral kezdünk?
– A támadóhármadban minden mérkőzésen legalább négy játékosunk szokott lenni, de volt amikor öt is helyet kapott. Most sem lesz ez másképp.

Az ebédet követően csendes pihenő vár a kerettagokra, azt követően pedig elindul a csapat a meccs helyszínére, a Nemzeti Arénába, ahol magyar idő szerint 20 órakor veszi kezdetét a mérkőzést.

Ön szerint mi lesz a román-magyar világbajnoki selejtező végeredménye?

Magyar győzelem: 1034
Döntetlen: 112
Román győzelem: 106

Olvasói sztorik