Hírek

Magyar szurkolókat állítottak elő

Nem bírtak magukkal: öt magyar drukkert előállított péntek hajnalban Bukarestben a helyi rendőrség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar drukkerek összetűzésbe keveredtek egy román csoporttal – közölte a Mediafax hírügynökséggel Razvan Popa rendőrségi szóvivő.

Beszámolója szerint az incidensre a történelmi belvárosban (ahol szórakozóhelyek százai működnek), hajnali fél négykor került sor, egy harmincfős magyar drukkercsoport és egy kisebb létszámú román társaság üvegeket dobált egymás felé.

– Az összetűzés nyomán öt magyar szurkolót átadtak a 10-es számú rendőrőrsnek, egy románt pedig megbírságoltak csendháborításért – mondta a szóvivő, hangsúlyozva, hogy a (bukaresti főpolgármesteri hivatalhoz tartozó) helyi rendőrség rendfenntartói és közlekedésrendészei folyamatosan járőröznek a történelmi belvárosban, 12 lovasrendőr pedig a bukaresti Nemzeti Aréna körül teljesít szolgálatot, ahol 20 órától rendezik a román-magyar világbajnoki-selejtezőt.

A Mediafax szerint a Bukarestbe tartó különvonaton érkező magyar szurkolók sörös dobozokat és petárdákat dobáltak a peronra éjjel fél kettőkor, amikor a szerelvény megállt Aradon, és a hatóságok megkezdték a határellenőrzést. A beszámoló szerint a szurkolók egyike kijelentette: „12 ezer doboz sörünk van”. A kirándulócsoport vezetője hangosbemondón kérte a drukkereket, hogy ne szálljanak le a vonatról, maradjanak csendben és viselkedjenek civilizáltan az útiokmány-ellenőrzés alatt – közölte a román hírügynökség.

Ön szerint mi lesz a román-magyar világbajnoki selejtező végeredménye?

Magyar győzelem: 1034
Döntetlen: 112
Román győzelem: 106

Olvasói sztorik