Hírek

A nap híre: román-magyar

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a pénteki nap híre, miszerint este rendezik a várva várt Románia–Magyarország világbajnoki selejtezőt:

Sorsdöntő találkozó előtt áll a magyar válogatott, amelyet fokozott figyelemmel kísér a média, illetve a közvélemény. Persze, presztízst kell csinálni belőle, de elsősorban nem azért, mert Románia az ellenfél, hanem azért, mert most eldőlhet a világbajnoki szereplés. Ez nem azt jelenti, hogy egy győzelemmel, a második hely megtartásával a csapat kijut Brazíliába, mert lesz még egy pótselejtező, amin részt venni szintén nagy siker – eddig csak Csank János csapatának sikerült –, és megadja a lehetőséget a kijutásra.

Fontos a presztízs, és nagyon fontos maga a meccs, de a csapatnak nagyon higgadtnak kell maradnia. A szakmai stáb részéről – nagyon helyesen – nem voltak hangzatos nyilatkozatok, mint román oldalon. Nem szabad túlpörögni, felülni a provokációnak. Nem is a lelátói hangokra gondolok elsősorban, hanem arra, hogy ha egy ilyen fontos meccsen a játékosok a pályán elvesztik a fejüket, és meggondolatlanul cselekszenek, az ember- vagy gólhátrányhoz vezethet.

A szövetségi kapitány bizonyára kidolgozott egy taktikát, ami sikerre vezethet. A románoknak nagyon fontos, hogy nyerjenek, tehát kinyílni nem fogunk. Biztosan gyakoroltuk a kontrák lehetőségét, mert kizárólag védekezéssel nem fog menni, vállalni kell a kontrajátékot. Budapesten a mieink már bizonyították, hogy nem rosszabbak, mint a román csapat. Nüanszokon fog múlni, mert biztosan mindkét együttes felkészült a másikból.

A magyar válogatott az elmúlt napokban minden bizonnyal a pontrúgásokat gyakorolta, illetve az ellenfél gyengéire és erősségeire koncentrált, szóval jó taktikai csata lesz. Biztos vagyok benne, hogy feszült mérkőzésre számíthatunk. Meg kell találni az egyensúlyt, hogy a tét miatti feszültség ne látszódjon a csapaton. Önbizalommal, bátran kell játszani, hogy a várakozásnak való megfelelésre törekvés ne kössön béklyót a lábakra.

Olvasói sztorik