Hírek

Vanczák megtörné a román válogatottat

A magyarok gólfelelős védője hasonló erősségű csapatok összecsapását várja a pénteki meccstől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vitathatatlanul Vanczák Vilmos a magyar válogatott jelenlegi keretének legrutinosabb mezőnyjátékosa, hiszen Egervári Sándor előtt négy szövetségi kapitány, Lothar Matthäus, Bozsik Péter, Várhidi Péter és Erwin Koeman is rendszeresen számított rá.

Bár ő volt az, akit az emlékezetes máltai vereség alkalmával az első félidőben kiállítottak, és karrierje során két öngólt is összehozott, de pályán volt a világbajnok olaszok legyőzésekor, és fontos gólt szerzett Oroszország, illetve Moldova ellen, a közelmúltban pedig betalált a románok hálójába, és győztes gólt fejelt Kuvaitnak.

Vanczáknak megkérdőjelezhetetlen a helye a magyar válogatott védelmében. A pénteki, bukaresti világbajnoki selejtezővel kapcsolatban a svájci FC Sion játékosa reményét fejezte ki, hogy ezúttal a magyarok érdemlik ki a szerencsét.

– Milyen eredménnyel zárul az elmúlt forduló a klubcsapata számára?
– A hétvégi mérkőzésen sikerült gólt szereznünk hét meccs után. Megdöntöttük a negatív rekordunkat, de mivel ezúttal nem kaptunk gólt, idegenbeli győzelemmel ünnepeltük ezt az egy találatunkat – mondta a sajtótájékoztatón Vanczák.

– Mire számít a bukaresti mérkőzéssel kapcsolatban?
– Nagyon fontos találkozó vár ránk, de nyugodt, higgadt fejjel kell belemennünk a mérkőzésbe, és a héten mindenképpen fel kell készülnünk. A magyar válogatottról mindenképpen el lehet mondani, hogy fejlődött. Két hasonló erősségű csapat fog összecsapni, és nüanszok fognak dönteni pénteken. Reméljük, mi érdemeljük ki a szerencsét!

– Milyen játékot vár a román válogatottól?
– Úgy gondolom, hogy az első tizenöt-húsz percet mindenképpen meg fogják nyomni, mert a szurkolótáboruk és a stadion egész atmoszférája miatt gólt szeretnének majd elérni. Erre tudatosan fel kell készülnünk mentálisan, szerintem meglesz rá a megfelelő taktikánk. Az lenne a legjobb, ha ebben az időszakban nekünk sikerülne egy gólt szereznünk, mert azzal nagyon megtörnénk a román válogatottat.

– Kit tart a legveszélyesebb román játékosnak?
– Örülök, hogy Mutu nincs a keretben. Több jó támadójuk van, de igazából nem hegyeztük ki magunkat senkire, Romániából csapatként készülünk.

– Juhász Roland és Mészáros Norbert hiánya miatt nehezebb lesz kapott gól nélkül lehozni a meccset?
– Az elmúlt időszakban voltak olyan mérkőzések, amelyekre Juhász Roland nem volt meghívva, tehát más összeállításban is játszott a magyar válogatott védelme. Jó lenne, ha ők itt lennének, és rájuk is számíthatnánk, de ezt a helyzetet el kell fogadni, és azt gondolom, megvannak a megfelelő helyettesek.

Olvasói sztorik