NB I

Hatalmas a pszichés nyomás

Piturca kapitány szerint csapatának feltétlenül nyernie kell, hogy esélye maradjon a csoport második helyén végezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hatalmas pszichés nyomás alatt fognak játszani a csapatok a pénteki román-magyar világbajnoki selejtezőn, de Romániának feltétlenül nyernie kell, hogy esélye maradjon a csoport második helyén végezni – mutatott rá hétfői sajtóértekezletén Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya.

– Magyarország csapatának van egy nagyon erős magja, és nem azért mondom, hogy egy esetleges kudarcra bebiztosítsam magam: ez van. Nekünk az utolsó sípszóig küzdeni kell, és nem lazíthatunk akkor sem, ha vezetést szerez a csapat – jelentette ki a román szakvezető.

Hozzátette: Romániának győzelemre van szüksége ahhoz, hogy átvegye Magyarországtól a csoport második helyét, amely lehetővé tenné, hogy pótselejtezőn harcolja ki a világbajnokságon való részvételt. Mint mondta: számít a szurkolók feltétel nélküli támogatására.

– Kiegyensúlyozottak az esélyek és a hazai közönség támogatása döntő lehet. A közönség a tizenkettedik játékos lehet a meccsen, és velük együtt kiharcolhatjuk a hőn óhajtott győzelmet. Nem hinném, hogy a két-háromezer magyar szurkoló hangja hallatszani fog az ötvenkétezer románnal szemben. Persze a meccset a pályán játsszuk, nem a lelátókon, úgyhogy csak tőlünk függ, a játékosoktól függ és remélem, megfelelő teljesítményt tudunk nyújtani – jelentette ki.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem biztos még abban, hogy a sérüléssel küzdő, a Tottenham Hotspur-höz múlt héten átigazolt Chirichest pályára tudja küldeni Magyarország ellen. Marica viszont – aki nem talált még csapatot magának – jó formában van, az utóbbi héten a bukaresti Dinamónál edzett – mutatott rá a szakvezető.

A magyarok elleni pénteki világbajnoki selejtezőre készülő román válogatott kerete hétfőn kezdte meg a közös edzéseket a román szövetség Bukarest melletti mogosoaiai pályáján.

Olvasói sztorik