Hírek

Pesszimista, önkritikus románok

Piturca kapitány szerint a szlovákok ellen mutatott játékukkal nincs esélyük a mieink ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy a magyarok Csehország ellen, úgy a románok Szlovákia ellen játszott 1-1-et szerda este, felkészülési mérkőzésen. A magyarok elleni világbajnoki selejtezőre készülő Románia szövetségi kapitánya, Victor Piturca dühös és csalódott volt, s a meccs után úgy fogalmazott: hasonló játékkal a magyarok és a törökök ellen sem tudnak majd győzni.

– Kellett volna számunkra a sikerélmény, most viszont arra kell figyelnünk, hogy a soron következő két találkozónkon hasonló hibákat ne kövessünk el, mert ilyen játékkal nincs esélyünk a magyarok és a törökök ellen – idézi a kapitány szavait a román DigiSport. – A szlovák válogatottnak hasonlóak az erősségei, mint a magyarnak. A magyaroknál van néhány kiemelkedő képességű játékos, de a csapatok értéke közel azonos.

Victor Piturca aggódik Marica és Torje sorsa miatt, hiszen a tétmeccsek előtt nagyon fontos lenne, hogy mindketten klubot találjanak maguknak. A magyaroknál Pintér Ádám van hasonló helyzetben, Koman Vladimir pedig kegyvesztetté vált, tehát ő is híján van a rendszeres játéklehetőségnek. A románok szövetségi kapitánya csalódott a távozásáért tüntető szurkolók miatt, és állítása szerint még nem tudja, meghívja-e Adrian Mutut a mieink ellen.

Ami a Piturca által is említett Ciprian Maricát illeti, a ProSport című román lap szerint a szerdai, bukaresti meccsen súlyosan megsérült, eltört az állcsontja egy ütközés során.

Olvasói sztorik