Hírek

Magyar lenne egy román játékos

A magyar válogatottal fenyegeti a román szövetségi kapitányt a 25 éves Eric Bicfalvi menedzsere.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fanatik.ro azt írja, Victor Piturca szövetségi kapitány nagy pofont kapott, hiszen kevesebb, mint egy hónappal a sorsdöntő, Magyarország elleni világbajnoki selejtező előtt a 25 éves Eric Bicfalvi kijelentette: mivel hazájában mellőzik, ezért a románok történelmi riválisa, a magyar csapat színeiben akar játszani a továbbiakban.

Menedzsere, Daniel Dragos elmondta, ügyfele a következő napokban benyújtja az összes szükséges papírt a magyar állampolgárság megszerzéséhez. Hozzátette: rendkívül csalódott amiatt, hogy Piturca kapitány, vagy bárki a szövetség vezetői közül meg sem próbált beszélni a játékossal.

A cikk szerint Bicfalvi az ukrán élvonal egyik legjobb támadó középpályása, hiszen a Lucsk Volin színeiben hét gól és nyolc gólpassza a mutatója.

A cikkben azt írják, bár korábban az U19-es és U21-es válogatottban is pályára lépett román színekben, ez nem jelent akadályt, ha felnőtt szinten Magyarország csapatában szeretne futballozni.

Az fanatik.ro exkluzív anyagának apropóján a román DigiSport honlapja is foglalkozik az üggyel. Ott azt írták, a nagykárolyi (Carei) születésű játékost korábban előszeretettel hasonlították Gheorghe Hagihoz, például ő is a Steaua Bucuresti játékosa volt öt évig. További érdekesség, hogy Bicfalvi svéd felmenőkkel is rendelkezik.

– Ha Vasile Miriuta játszhatott románként a magyar válogatottban, úgy gondolom, Ericnek is lehetősége lehet erre – mondta Daniel Dragos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik