Hírek

A román kapitány büntetése

Egy év felfüggesztett börtönt kapott Victor Piturca.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott Victor Piturca, a magyar csapattal azonos világbajnoki selejtezőben szereplő román válogatott szövetségi kapitánya abban a korrupciós perben, amelyben George Becali, a Steaua Bucuresti tulajdonosa is érintett.

Piturca bűnpártolás miatt kapott jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztést. Az ügy fő vádlottját, Becalit három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Őt megvesztegetés és okirat-hamisítás miatt találta vétkesnek a román legfelső bíróság, amely kedden hozott jogerős ítéletet.

George Becali 2008-ban 1,7 millió eurót ajánlott fel az Universitatea Cluj csapatnak, hogy raboljon pontot a CFR Clujtól, mert akkor a Steaua nyert volna bajnoki címet, és felkerülhetett volna a Bajnokok Ligája főtáblájára. Végül a CFR Cluj nyert, de az ügyészek elfogták Becali megbízottját, és lefoglalták a pénzt. A keddi bírósági ítélet nyomán az 1,7 millió euró végleg a román államé marad.

A román sportsajtó szerint az ítélet következtében veszély fenyegeti a Steaua Bucuresti őszi nemzetközi kupaszereplését, hiszen az európai szövetség (UEFA) vizsgálatot rendelhet el az ügyben, és eltilthatja az európai porondról Becali csapatát. A román együttes az idén szerezte meg a 24. bajnoki címet, és a második selejtezőkörben csatlakozhat a BL-sorozathoz.

Olvasói sztorik