Hírek

Jól berúgtak a románok!

Sírni csak a győztesnek szabad, de inni a vesztesnek is?! És még egy balhé: majdnem egymásnak esett Piturca kapitány és Mutu!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyarok nagy riválisait úgy elverték, hogy az amszterdami éjszakában kell vigasztalódniuk. Dumitru Dragomir, a Román Professzionális Liga (LPF) elnöke tévéinterjúban elmondta, megbízható forrásból értesült arról, hogy a román válogatott több tagja reggelig mulatott az amszterdami éjszakában a 4-0-s vereség után – írja a manna.ro.

„Ha valaki bulizik, két okból, vagy szomorúságában, vagy pedig örömében teszi. Tudom, hogy reggelig ittak a játékosok. Hol volt a szakmai stáb? Egy egész csapatot fizet a szövetség. Milyen munkát végeznek ezek?” – mondta Dragomir.

A vezető nem nevezett meg egyetlen labdarúgót sem, de az információk szerint a Steaua hat tagja, illetve Gabriel Torje és Gabriel Tamas is ott voltak. Ezúttal hiányzott viszont a botrányhős Adrian Mutu, aki a lefújást követően azonnal visszarepült klubcsapatához.

Igen ám, de róla is kering egy érdekes történet: állítólag meg akarta verni Victor Piturca kapitányt, még a magyarok elleni találkozó előtt, az edzőtáborban! A Libertatea napilap információi szerint szikrázott a levegő a labdarúgó és az edző között. Mutu két nappal korábban érkezett Bukarestbe, mint az a behívóban szerepelt. Telefonon arra kérte a kapitányt, hogy engedje meg, hogy már akkor megszállhasson az edzőtáborban. A szakember beleegyezett, de hozzátette, ez nem kocsma, ahol akkor járkálsz be-ki, amikor akarsz. „Nem teheted azt, amit akarsz, még ha a behívó előtti időpontról is van szó” – ezekkel a szavakkal váltak el egymástól.

Mutu elfoglalta a szállását, majd aznap délután egy autó ment érte, és néhány órára eltűnt. Piturca megmutatta, ki az úr a háznál: a helyszínre igyekezett, és megvárta játékosát. A beszélgetésből ordítozás lett.

„Fogd a cuccod, és tűnj el!” – kiáltotta Mutunak az edző. „Elintézlek téged! Most is ittas vagy!”

Piturca itt melléfogott, mert Mutu aznap nem fogyasztott alkoholt, illetve még el sem kezdődött az edzőtábor. Mivel igazságtalannak érezte a dolgot, vehemensen válaszolt mindenre, egy lépés választotta el a két embert, hogy nyakon ne ragadja egymást.

Pár percre rá a csatár felhívta Mircea Sandut. A Román Labdarúgó Szövetség elnöke arra kérte a sportolót, hogy ne menjen el. Mutu sajtótájékoztatót akart összehívni, amelyben kitálal, illetve bejelenti végleges távozását a válogatottól.

Piturca nem feledte el az incidenst. A magyarok ellen a legjobb román összeállítást küldte a pályára, Mutu pedig gólt is lőtt tizenegyesből. Viszont a hollandok ellen a kispadon hagyta. Előzetesen úgy beszélte meg a játékossal, hogy kezdő lesz, de aztán nélkülözte, csak azután küldte pályára, hogy a meccs gyakorlatilag eldőlt, hiszen a 68. percben a hollandok már 3-0-ra vezettek.

Olvasói sztorik