Hírek

Megalázó vereségről írnak a román lapok

Nem sikerült a bravúr: a szerencsés budapesti döntetlen után 4-0-ra kikaptak Hollandiában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bukaresti sajtó szerint a román válogatott megalázó vereséget szenvedett az amszterdami világbajnoki selejtezőn, s Romániának szeptemberben kötelező legyőznie Magyarországot azért, hogy reális esélye legyen részt venni a pótselejtezőn – írja az MTI.

A Gazeta Sporturilor című, legnagyobb példányszámú román sportújság szerint a 4-0-s vereséget szenvedett válogatott „ágyútöltelék” volt Hollandiában, ahol a hazaiak végig szórakoztak a csapattal, amely egyáltalán nem számított a pályán.

Az újság beszámol arról, hogy a román futball világában Victor Piturca szövetségi kapitány alkalmasságát egyre többen kétségbe vonják. Leghevesebben Dumitru Dragomir, a román Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke bírálja Piturcát, aki szerinte a tréner már nem jelent megoldást a román válogatott kispadján, és a leváltását kérte. A román lap emlékeztet, hogy az Amszterdamban jelen lévő pár ezer román szurkoló is a szövetségi kapitány lemondását követelte, de Piturca a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kijelentette: nem mondhat le ilyen könnyen.

A Gazeta Sporturilor szerint a világbajnoki selejtező D-csoportjában a románok számára döntő lesz a Magyarország elleni hazai mérkőzés szeptemberben. A lap tudósításában azt írja, „Mindent vagy semmit! Romániának kötelező nyernie Magyarország ellen, hogy életben maradjanak a pótselejtezős remények”. A lap szerint a románok esetleges győzelme ezen a mérkőzésen nagyon leegyszerűsítené a csoport állását.

A Pro Sport című napilap tudósítója úgy látta, Van Persie újból „szétzúzta” a román védelmet. A lap felidézi, hogy a románoknak egyetlen helyzetük volt a 37. percben. „Ez volt az egyedüli pillanat, amikor számítottunk a pályán, hiszen a hollandok írták ennek a mérkőzésnek a történetét” – állapította meg az újság. „A reakció nélküli válogatott, és a válaszok nélküli szövetségi kapitány” – olvasható az egyik tudósítás címében. A Pro Sport kiemeli, hogy Törökország és Magyarország segítséget nyújtott a román válogatottnak azzal, hogy 1-1-es döntetlent játszott Isztambulban.

A keddi találkozók után a százszázalékos Hollandia vezeti a D-csoportot 18 ponttal, második helyen a magyar válogatott áll 11, a harmadikon Románia 10 ponttal. Szeptember 6-án Magyarország Romániával mérkőzik meg Bukarestben, majd négy nappal később Észtországot fogadja hazai pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!