Hírek

Magyar-román: egymillió tévénéző

A magyar-román volt az eddigi legnézettebb világbajnoki selejtező.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar-román volt az eddigi legnézettebb világbajnoki selejtező, a péntek esti mérkőzést 1 millió 40 ezren nézték az M1-en – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hétfőn az MTI-vel.

A Nielsen Közönségmérés adatai szerint péntek este 1 millió 40 ezren nézték a mérkőzést az M1-en, amely ezzel a nézőszámmal messze a legnézettebb volt a 2014-es vb-selejtezők között – olvasható a közleményben.

A pénteki mérkőzés nézettsége 28 százalékkal volt magasabb, mint a második legnézettebb, a 2012. októberben sugárzott Magyarország–Törökország selejtező, amelyet akkor 811 ezren néztek.

A kétórás közvetítésre a lakosság több mint negyede, azaz 2,4 millió néző odakapcsolt. A legnézettebb percben, 22 óra 20 perckor 1,28 millióan nézték a mérkőzést.

A két csapat játékát az éppen tévézők 21,2 százaléka választotta, amivel az M1 piacvezető volt a meccs idejében mind a teljes lakosság, mind a fiatalabb, 18-49 éves nézők körében. A férfiak körében még magasabb volt az érdeklődési szint: a felnőtt (18 évnél idősebb) férfiak körében 31,6 százalék, a 18-49 éves férfiaknál pedig 26,7 százalék volt a mérkőzés közönségaránya – olvasható a közleményben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik