Hírek

Dzsudzsák péntek este lenne igazán hangos

„Játszottam már fanatikusabb szurkolók előtt is” – Dzsudzsák Balázs nem tart a bukaresti hangulattól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már csak négy nap választja el a magyar és a román válogatottat a sorsdöntőnek tűnő világbajnoki selejtezőtől! A válogatott hétfőn kezdte az edzőtáborozást, amelynek a hagyományoknak megfelelően ezúttal is része volt a sajtótájékoztató. Az egyik legnépszerűbb téma a vélhetően teltházas bukaresti stadion hangulata volt. Ezzel kapcsolatban az orosz Dinamo Moszkva szélső középpályása, Dzsudzsák Balázs elmondta, sajnálja, hogy mindez a márciusi, hazai meccsen nem adatott meg, ezért egy idegenbeli győzelemmel szeretné kárpótolni a magyar szurkolókat.

– Milyen élményekkel érkezett ismét Magyarországra?
– A vasárnapi mérkőzésünk egy-egy lett a Rosztov ellen. Sajnos nem sikerült nyernünk, pedig ennek kötelező győzelemnek kellett volna lennie – mesélte Dzsudzsák Balázs. – Sok helyzetet dolgoztunk ki a második félidőben, de nem tudtuk ezeket gólra váltani. Felemás érzésekkel jöttem haza, hiszen jobb lett volna, ha a csapatom sikeres, de végigjátszottam a mérkőzést, emiatt jól érzem magam. Az előző héten sikerült megszereznem az első gólomat a bajnokságban, és nagyon várom a pénteki mérkőzést.

– Nem tart a bukaresti atmoszférától?
– Természetesen nem félek! Nem ez lesz az első mérkőzés, amit ennyi szurkoló előtt játszom, sőt megkockáztatom, talán játszottam már fanatikusabb szurkolók előtt is, akár a törökökre, illetve a Feyenoord, vagy az Ajax elleni meccsekre gondolok. Ennek én csak örülök, hiszen sokkal jobb telt házas stadionban játszani, ami sajnos nem adatott meg nekünk itthon a románok ellen. De biztos vagyok benne, hogy egy idegenbeli győzelemmel minden kint maradt magyar szurkolót kárpótolni tudunk.

– Mit gondol a szurkolók fokozott várakozásairól?
– A legjobb érzés, hogy a szurkolók ennyire várják ezt a mérkőzést. Mivel a média is nagyon várja, most egy picit megint előtérbe kerül a válogatott, és úgymond mindenhonnan mi fogunk folyni. Nagyon remélem, hogy péntek este tíz órától még jobban mi leszünk a középpontban, és egy sikeres meccsről beszélhetünk. Remélem, nagyon nagy örömet tudunk szerezni a jó játékunkkal, de talán nem is a játékon van a hangsúly, hanem az eredményességen.

– Román klubedzője, Dan Petrescu és ön között gyakran szóba került ez a meccs?
– Ő mindenféleképpen román győzelmet vár, de ez nem is meglepő. Persze, voltak oda-vissza beszólogatások, és lehet tetőzni ezeket az üzengetéseket, el lehet mondani, hogy ez mekkora mérkőzés, bele lehet menni különböző dolgokba, de felesleges. Pénteken ki kell menni a pályára! Nagyon bízom a csapatban, és nagyon bízom benne, hogy idegenben is tudunk nyerni, és majd utána kell az embernek hangosnak lennie.

Olvasói sztorik