Hírek

Miriuta szerint Mutu nagyon kellene

Azt nyilatkozta, hogy gond van a magyar védelemmel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román első osztályú Ceahlaul Piatra Neamt edzője, a kilencszeres magyar válogatott Vasile Miriuta a jövő pénteki, bukaresti világbajnoki selejtező felvezetéseként interjút adott a Pro Sport című lapnak.

Szerinte a román válogatottban túl sok olyan futballista van, aki nem játszik rendszeresen a klubcsapatában, vagy éppen jelenleg is klubot keres, ezért a magyar csapatot tartja erősebbnek. Szerinte a mieink gyengéje egyértelműen a védelem, főleg annak közepe.

– Képmutató lennék, ha azt mondanám, hogy Romániával vagyok a magyarok ellen. Semleges vagyok, mert mindkét országban vannak barátaim – mondta Vasile Miriuta, aki mindkét csapat számára nehéz mérkőzésre számít, amely a tét miatt nem igazán lesz látványos.

A Ferencváros, a Győri ETO és a német Energie Cottbus egykori kiváló irányító középpályása szerint a magyar válogatott győzni akar, de a döntetlennel sem lenne elégedetlen, mert az egy pont a mieinknek kedvezne.

– A budapesti meccsen is láthattuk, hogy gond van a magyarok védelmével. Ráadásul Juhász Roland is megsérült a Videotonban. A védelem közepének gyengeségét kihasználhatja a román válogatott – mondta Miriuta, aki szerint a román együttes támadóposzton elég karcsú, és elsősorban a külföldön játszókkal van probléma.

– Valóban nagy gondok vannak támadásban, de nem csak ott. Maricának nincs csapata, Rusecku nem játszik. Torje sem talált magának klubot, Rat és Tamas sem játszik. Ebből a szempontból, a magyarok erősebbek – magyarázta az egykori játékos, aki értetlenül áll Adrian Mutu esete előtt, mondván, szükség lenne a rutinjára. – Ilyen meccseken olyan játékosok is kellenek, akitől tart az ellenfél, Mutu ilyen. Én behívtam volna.

A románok által leginkább rettegett Szalai Ádámot nehezen tartható, komplex csatárként jellemezte Miriuta, a két ország történelmi rivalizálásáról viszont csak annyit mondott: az ilyen jellegű meccsek előtt mindig fellángolnak az indulatok, de tapasztalata szerint a játékosok számára csak a mérkőzés megnyerése a fontos.

Olvasói sztorik