Hírek

Miriuta a román élvonalban

Hazatért, és a román első osztályú Ceahlaul Piatra Neamt vezetőedzője lett Vasile Miriuta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A román élvonalban szereplő Ceahlaul Piatra Neamt vezetőedzőjeként folytatja pályafutását Vasile Miriuta, korábbi magyar válogatott labdarúgó – írja az MTI.

A moldvai csapat kedden mutatta be az új vezetőedzőt, akivel két szezonra kötött szerződést. A Ceahlaul honlapján közölt nyilatkozatában Miriuta kijelentette, bizakodóan lát munkához új csapatánál, és abbéli meggyőződését hangoztatta, hogy fegyelmezett munkával a Ceahlaul a legutóbbinál – a bennmaradás kiharcolásánál – jobb eredményt érhet el a román élvonalban.

A volt középpályás elégedetten nyilatkozott a piatra neamti stadionban biztosított feltételekről, hozzátette, a németországi másodosztályban sem rendelkezik mindegyik csapat hasonló lehetőségekkel.

Miriuta szülővárosa, Nagybánya csapatában kezdte játékos-pályafutását, majd 1991-ben a Dinamo Bucurestiben és a Gloria Bistritában is megfordult. Innen került 1992-ben Magyarországra, ahol a Győrben, a Videotonban és a Ferencvárosban is játszott. 1998-tól Németországban folytatta pályafutását – előbb az Energie Cottbusban, majd a Duisburgban –, 2003-ban pedig visszatért Győrbe, aztán 2004-ben a Honvéd játékosaként vonult vissza.

Megszerezvén a magyar állampolgárságot a magyar nemzeti csapatba is beválogatták, s kilenc mérkőzésen lépett pályára.

Edzői pályafutását a német Energie Cottbus második számú együttesénél kezdte 2011-ben. A Ceahlaul Piatra Neamtnak a bajnoki hajrában sikerült kiharcolnia az élvonalban maradást azzal, hogy a 14. helyen végzett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik