NB I

Nem termett sok babér a magyaroknak

Félbeszakadt a magyar rangadó Olaszországban; csak Szalai és Vanczák ünnepelhettek győzelmet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek elrajtoltak a külföldi bajnokságok aktuális fordulói, nézzük, az első két napon hogyan teljesítettek magyarjaink a nyugati ligákban.

Pénteken három országban négy magyar érdekeltségű bajnokit rendeztek

A német másodosztályban Király Gábor csapata, az 1860 München a magyar hálóőrrel a kezdőjében kapott ki 2-0-ra a forduló előtt még nyeretlen Sandhausentől. Szintén a Bundesliga II-ben lépett pályára a Greuter Fürth két magyarja, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt. A bajnokságban remekül rajtoló Fürth idegenben végzett 1-1-re az FSV Frankfurt ellen.

Hollandiában Bodor Boldizsárral a kezdőben játszott 1-1-es döntetlent a NAC Breda a Nijmegen ellen. Babos Gábor a kispadon kapott helyet a találkozón.

Dániában az Odense 6-3-ra kapott ki hazai pályán az Aarhustól. Vadócz Krisztián a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Szombaton már sikeresebb napot zárt a magyar légió

Az angol másodosztályban Bogdán Ádám végigvédte a Blackburn ellen 4-1-re elveszített találkozót. Varga József kezdőként 72 percet kapott a Sheffield ellen 1-1-re végző Middlesbrough-ban, míg Futács Márkót nem nevezte keretébe a Charlton otthonában 2-1-re veszítő Leicester.

Szalai Ádámmal a soraiban győzte le 2-0-ra a Leverkusen csapatát a Schalke a német élvonaban. A magyar csatár ezúttal nem szerzett gólt. Az eltiltott Huszti Szabolcs nélkül is 4-1-re nyert a Hannover a Mainz ellen.

Ausztriában a Sturm Graz 4-1-re győzte le az Wolfsberger AC csapatát. A Graz nem nevezte a találkozóra magyar támadóját, Szabics Imrét. A Sáfár Szabolccsal a kapuban felálló Innsbruck közel állt a hatalmas bravúrhoz, azonban végül csak 1-1-es döntetlent ért el a bajnoki címvédő Austria Wien otthonában.

Megszerezte első győzelmét és gólját a svájci bajnokságban szereplő Sion. Vanczák Vilmos végigjátszotta az Aarau elleni 1-0-ra megnyert találkozót.

A hajrában kapott gólokkal 3-1-es vereséget szenvedett az Anorthoszisztól a Leandrót végig a soraiban tudó Omonia Nicosia.

Ismét a kezdőben kapott helyet a holland élvonalbeli Heerenveen védője, Otigba Kenneth. A csapat a Twente otthonában lépett pályára, és 1-1-es döntetlennel zárt.

Koman Vladimirt nem nevezték az orosz FK Krasznodar 3-0-s győzelme alkalmával. A csapat a Novgorodot győzte le.

Áramszünet miatt, 0-0-nál szakadt félbe a Serie B-ben a Carpi–Padova találkozó. A hazaiaknál Kovácsik Ádám kezdett a kapuban, a vendégeknél viszont Feczesin Róbert és Laczkó Zsolt is a kispadon kapott helyet.

Olvasói sztorik