NB I

A magyarok hétvégi programja

Laczkó és Feczesin egy csapatban a Serie B-ben, Szalaiék a Leverkusent fogadják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előttünk álló hétvégén nem csak a honi bajnokságban szurkolhatunk magyar játékosoknak, hanem sok külföldi ligában is. A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink bajnoki teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek

A dán élvonal hetedik fordulójának nyitómeccsén Vadócz Krisztián csapata, a dán Odense az Aarhus-t fogadja. Vadócz eddig öt mérkőzésen kapott lehetőséget a bajnokságban, az előző fordulóban viszont nem lépett pályára. Csapata még veretlen, igaz csupán kétszer tudott nyerni, négy alkalommal pedig döntetlenre végzett, s ugyanúgy tíz pontja van, mint a három győzelem és egy döntetlen mellett kétszer veszítő ellenfélnek.

Hollandiában a két utolsó, négy forduló után egy-egy pontos NAC Breda és a Nijmegen csap össze péntek este. Bodor Boldizsár végigjátszotta a NAC legutóbbi, a Feyenoord otthonában 3-1-re elveszített találkozóját, Babos Gábor viszont csak a kispadon kapott lehetőséget.

A német másodosztályban is beindul a magyar nagyüzem a hétvége első délutánján: Király Gábor és csapata, az 1860 München a még nyeretlen Sandhausent látja vendégül a hatodik fordulóban, míg az öt forduló után veretlenül listavezető Greuter Fürth magyarjai, Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt az FSV Frankfurt ellen csillogtathatják meg tudásukat.

Szombat

Az angol másodosztályban a Varga Józsefet is foglalkoztató Middlesbrough a még győzelem nélkül álló Sheffield Wednesday-t fogadja az ötödik fordulóban. A magyar középpályás eddig minden bajnokin kezdőként lépett pályára. Bogdán Ádám is minden bizonnyal kezdőként kap helyet a Blackburn otthonában vendégeskedő Boltonban, míg Futács Márkó a Charlton ellen készülő Leicesterbe verekedheti be magát.

A gyengén rajtoló, Szabics Imrét is soraiban tudó Sturm Graz a még szintén nyeretlen Wolfsberger AC-t fogadja az osztrák élvonal hatodik fordulójában. Nehéz mérkőzés vár az Innsbruckra is: a címvédő, BL-főtáblás Austria Wien otthonában vendégszerepel Sáfár Szabolcs klubja.

A ciprusi bajnokság nyitófordulójában a brazil-magyar Leandro csapata, az Omonia Nicosia az Anorthoszisz együttesénél vendégeskedik.

A holland első osztály ötödik fordulójában a Heerenveen a Twente otthonába látogat. Othigba Kenneth, a vendégek magyar védője eddig minden bajnokiján kezdőként lépett pályára. A két együttes egyformán kezdte a szezont: két győzelem, egy döntetlen és egy vereség áll a nevük mellett.

A német élvonalban a Schalke a Leverkusent fogadja a negyedik forduló szombati játéknapján. A gelsenkircheniek magyar csatára, Szalai Ádám eddig kiváló szezont futott, minden bizonnyal a hétközi BL-parádé után most is kezdőként számít rá a vezetőedző. Nem számolhat viszont Huszti Szabolccsal a Mainz ellen készülő Hannover, mivel a magyar játékos három meccses eltiltását tölti.

Akár farkasszemet is nézhet a pályán a Carpi kapusa, Kovácsik Ádám és a Padova két magyarja, Feczesin Róbert, valamint a pénteken szerződtetett Laczkó Zsolt. A két csapat ugyanis egymással mérkőzik az olasz másodosztály második fordulójában.

Oroszországban a Koman Vladimirt legutóbb nélkülöző FK Krasznodar a Novgoroddal mérkőzik meg hazai pályán a hetedik fordulóban. A Krasznodar nyolc, a Novgorod hét ponttal rajtolt a bajnokságban.

Vanczák Vilmos csapata, a még győzelem és lőtt gól nélkül álló svájci Sion az Aarau otthonába látogat az élvonal hetedik fordulójában.

Vasárnap

A sérüléséből nemrég visszatérő Gera Zoltán még minden bizonnyal nem kap szerepet az angol élvonal harmadik fordulójában. A West Bromwich Albion a Swansea ellen lép pályára.

Gulácsi Péter immáron három meccs óta hibátlanul őrzi az Európa Ligában csoportkörig menetelő Salzburg kapuját. Az osztrák bajnokságban hat forduló után veretlenül listavezető együttes hazai pályán fogadja a Rapid Wient.

A belga élvonal hatodik fordulójában a szintén EL-főtáblára jutó, Köteles Lászlót is foglalkoztató Genk a Charleroi otthonában vendégeskedik.

Megyeri Balázs BL-résztvevő csapata, a címvédő görög Olympiakosz a Levadiakoszhoz látogat. Két kör után a magyar kapus csapata még hibátlan a bajnokságban.

Az előző holland fordulóban Németh Krisztián gólpasszt jegyzett a Roda színeiben, az ötödik körben azonban jóval nehezebb dolga lesz, hiszen a Feyenoord látja vendégül a csapatot. Szintén remek napot fogott ki legutóbb Adorján Krisztián is, a gólt szerző magyar azonban egy piros lapot is begyűjtött, így kihagyja a Groningen Ajax elleni hazai összecsapását.

Győzelemmel kezdte az izraeli bajnokságot a Bnei Yehuda. A második fordulóban Hrepka Ádám csapatára nehéz feladat vár, hiszen a szintén győzelemmel rajtoló, Paolo Souua irányította Maccabi Tel-Aviv otthonába látogatnak.

A Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan az öt forduló után még nyeretlen, zsinórban három döntetlent játszó Zawisza ellen lép pályára hazai környezetben.

A Bundesliga II legutóbbi, ötödik fordulójában gólt szerző és gólpasszt adó Hajnal Tamás és csapata, az Ingolstadt a sorozatban három vereséget elszenvedő, még nyeretlen Dresden otthonában folytathatja a pontgyűjtést.

Kovács Péter csapata, a bajnoki címre hajtó norvég Strömsgodset a Viking csapatát látja vendégül. Kovácsék az elmúlt huszonegy fordulóban 43 pontot gyűjtöttek, és mindössze két pont a lemaradásuk a listavezető Rosenborg mögött.

A Tőzsér Dánielt sajnos minden bizonnyal ismét nélkülöző Genoa a Fiorentinát fogadja a Serie A második fordulójában.

Az előző hétvégén Dzsudzsák Balázs góljával pontot szerző Dinamo Moszkva a jól rajtoló, hat forduló után tizenhárom pontos FK Rosztovot látja vendégül az orosz élvonalban.

Olvasói sztorik