NB I

Remek hétvégét zártak a magyarok

Gólok, gólpasszok, kiállítások, nagy védések. Összefoglaló a külföldön szereplő honfitársaink szerepléséről, videókkal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Légiósaink igazán kitettek magukért az elmúlt hétvégén, hiszen a német, az orosz és a holland bajnokságban is örülhettünk magyar góloknak.

A Rangadó.hu hétről-hétre jelentkező összeállításában megnézzük, miként teljesítettek a nagyobb külföldi bajnokságokban szereplő magyar játékosok.

Ami a magyarokat illeti, a hétvége legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása a Hannover–Schalke találkozó volt. A Bundesliga harmadik fordulójában Huszti Szabolcs és Szalai Ádám csapatai mérték össze tudásukat. A két magyar a kezdőben kapott szerepet, és ha már ott voltak, éltek is a lehetőséggel: Szalai gólt jegyzett, és Huszti is betalált büntetőből, mellette pedig gólpasszt adott, és a végén ki is állíttatta magát. A találkozót a Hannover nyerte 2-1-re. Sajnos a piros lapért Huszti szigorú, három meccses eltiltást kapott, így a következő hetekben nem számíthat játékára a Hannover.

https://www.youtube.com/watch?v=bUkRTuewvAg

A német másodosztály ötödik fordulójában Hajnal Tamás tizenegyes-góllal és gólpasszal segítette 3-2-es győzelemhez az Ingolstadtot a Bielefeld ellen. Nem sikerült ilyen jól a Király Gáborral a kapujában felálló 1860 München hétvégéje: a csapat a Paderborn otthonában kapott ki 1-0-ra. A listavezető Greuter Fürth először veszített pontokat, a Köln elleni 0-0-ra végződő mérkőzésen Stieber Zoltán végig a pályán volt, míg Korcsmár Zsolt nem kapott lehetőséget.

https://www.youtube.com/watch?v=XvUNxeXsYvk

Oroszországban a Dzsudzsák Balázst is a kezdőben tudó Dinamo Moszkva a szentpétervári Zenit együttesét fogadta. A találkozón a magyar szélső góljával szerezték meg a vezetést a fővárosiak. Végül csak egy pontot ért a találat, mivel nem sokkal a lefújás előtt a Zenit is betalált, így 1-1-el zárult az orosz élvonal hatodik fordulójában megrendezett mérkőzés. Koman Vladimir csapata, az FK Krasznodar az Anzsi otthonában nyert 2-1-re, a középpályást nem nevezték a találkozóra.

Adorján Krisztián közel hasonló teljesítményt nyújtott a holland bajnokság hétvégi fordulójában, mint Németországban Huszti. Gólt lőtt, majd egy könyöklést követően egy piros lapot is begyűjtött a kezdőcsapatban első alkalommal pályára lépő fiatal. Együttese, a Groningen 3-3-ra végzett a Go Ahead Eagles ellen. Németh Krisztiánnak is jól sikerült a legutóbbi forduló, a Roda idegenben nyert 4-0-ra a Den Haag ellen. A kezdőként nyolcvan percet játszó magyar támadó egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.


Adorján Krisztián gólja és kiállítása

Az angol másodosztály negyedik fordulójában nem termett sok babér a magyaroknak: Bogdán Ádám végigvédte a Queens Park Rangers elleni találkozót, pontot viszont nem ért a teljesítménye, 1-0-s vereséget szenvedett a Bolton. Varga József is végigjátszotta a Middlesbrough mérkőzését, idegenben végeztek 2-2-re a Wigan ellen. A harmadik Angliában légióskodó válogatott játékosunk, Gera Zoltán felől jó hírek érkeztek, hétfőn ugyanis elkezdte az edzéseket a West Bromwich Albionnál.

Olaszországban Laczkó Zsoltot nem nevezték a Juventus elleni rajton 1-0-s vereséget szenvedő Sampdoriába, és a frissen igazolt Feczesin Róbert sem lépett még pályára a Serie B-ben. Csapata, a Padova hazai pályán kapott ki 2-0-ra az újonc Trapanitól. A szintén másodosztályú Carpi kapuját védő Kovácsik Ádám végig a pályán volt, csapata egy büntetővel veszített 1-0-ra a Ternana otthonában.

Az osztrák élvonalban Gulácsi Péter őrizte az Admira ellen 1-0-ra diadalmaskodó Red Bull Salzburg kapuját, míg Szabics Imre a Ried otthonában, csereként beállva 27 percet kapott a 3-0-s vereséget szenvedő Sturm Grazban.

Lovrencsics Gergőt a félidőben cserélték le a lengyel élvonal ötödik fordulójában. Együttese, a Lech Poznan pont nélkül maradt, idegenben kapott ki 2-0-ra a Wisla Krakkótól. Az FC Sion magyar védője, Vanczák Vilmos végigjátszotta a svájci élvonal legutóbbi fordulóját, csapatával 0-0-ra végeztek a Thun ellen. Megyeri Balázs nem jutott lehetőséghez a görög Olimpiakosz kapujában, együttese viszont így is nyert 2-1-re.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik