Hírek sport

A nap híre: a válogatott keret

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint Egervári Sándor kihirdette a válogatott keretét a Románia és az Észtország elleni világbajnoki selejtezőkre:

Érezhető a várakozás és a feszültség, ami teljesen normális egy ilyen sordöntő meccs előtt. Nem az évszázad mérkőzése lesz ez, de az biztos, hogy nagyon fontos selejtező előtt áll a csapat. Ezt jelzi, hogy elkezdtek egyre többet foglalkozni vele a médiában és szövetségben is. Amikor a románok megnevezték a légiósaikat, jeleztem, hogy számomra meglepetés Mutu kihagyása, mert a játéktudása és a gólérzékeny miatt helye lenne a keretben.

Most itt van a magyar keret. Juhász Roland nagyon szerencsétlenül járt, kiderült, hogy a térde elég súlyosan megsérült. Aki néhány hétig nem állhat rendelkezésre, annak utána még kell két-három hét, mire visszanyerni a megfelelő fizikális állapotát, és újra pályára léphet. Számításaim szerint Juhász két hónapig nem állhat rendelkezésre.

Pintér Ádámnak nincs csapata, pedig kimondottan jó futballista, a válogatottnak szüksége van rá, de bizonyára nincs olyan állapotban fizikálisan, és nincs játékban sem, hogy helye lenne a keretben. Ez ismét fájó pont a védekezés stabilitásában, persze, a szövetségi kapitány biztosan egyeztetett vele, mielőtt így döntött.

Kovács István kihagyása azt jelzi, hogy a szövetségi kapitány már megálmodta a taktikát, és nem számol vele kezdőként, ezért visszaadta az U21-válogatottnak, és Németh Krisztián minden bizonnyal az ő pótlására került be. Pozitívum, hogy Szakály Péter visszatérhet a keretbe. A Debrecen jól kezdte bajnokságot, és lehet látni, hogy Szakály is nagyszerű formában van, hiszen öt fordulót követően négy gólnál tart. Ez egy támadó középpályástól elvárható, ő ráadásul remekül szervezi a játékot, megérdemelte, hogy visszakerüljön. Összességében sokat nem változott a keret, nagy meglepetések nincsenek benne. A biztonsági tartalékok között ott van Nemanja Nikolics, a Videoton csatára. Az ő szereplését is kezd komolyan felvetődni, immár nem csak a médiában, hanem az illetékesek fejében is…

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!