Hírek

A nap híre: a válogatott keret

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint Egervári Sándor kihirdette a válogatott keretét a Románia és az Észtország elleni világbajnoki selejtezőkre:

Érezhető a várakozás és a feszültség, ami teljesen normális egy ilyen sordöntő meccs előtt. Nem az évszázad mérkőzése lesz ez, de az biztos, hogy nagyon fontos selejtező előtt áll a csapat. Ezt jelzi, hogy elkezdtek egyre többet foglalkozni vele a médiában és szövetségben is. Amikor a románok megnevezték a légiósaikat, jeleztem, hogy számomra meglepetés Mutu kihagyása, mert a játéktudása és a gólérzékeny miatt helye lenne a keretben.

Most itt van a magyar keret. Juhász Roland nagyon szerencsétlenül járt, kiderült, hogy a térde elég súlyosan megsérült. Aki néhány hétig nem állhat rendelkezésre, annak utána még kell két-három hét, mire visszanyerni a megfelelő fizikális állapotát, és újra pályára léphet. Számításaim szerint Juhász két hónapig nem állhat rendelkezésre.

Pintér Ádámnak nincs csapata, pedig kimondottan jó futballista, a válogatottnak szüksége van rá, de bizonyára nincs olyan állapotban fizikálisan, és nincs játékban sem, hogy helye lenne a keretben. Ez ismét fájó pont a védekezés stabilitásában, persze, a szövetségi kapitány biztosan egyeztetett vele, mielőtt így döntött.

Kovács István kihagyása azt jelzi, hogy a szövetségi kapitány már megálmodta a taktikát, és nem számol vele kezdőként, ezért visszaadta az U21-válogatottnak, és Németh Krisztián minden bizonnyal az ő pótlására került be. Pozitívum, hogy Szakály Péter visszatérhet a keretbe. A Debrecen jól kezdte bajnokságot, és lehet látni, hogy Szakály is nagyszerű formában van, hiszen öt fordulót követően négy gólnál tart. Ez egy támadó középpályástól elvárható, ő ráadásul remekül szervezi a játékot, megérdemelte, hogy visszakerüljön. Összességében sokat nem változott a keret, nagy meglepetések nincsenek benne. A biztonsági tartalékok között ott van Nemanja Nikolics, a Videoton csatára. Az ő szereplését is kezd komolyan felvetődni, immár nem csak a médiában, hanem az illetékesek fejében is…

Olvasói sztorik