NB I

Bízhatunk a támadósorunkban

A magyar keret tagjai jóval kevesebb nemzetközi meccsen mérettettek meg idén, mint a románok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken Bukarestben találkozik egymással a román és a magyar válogatott. A szeptember 6-i világbajnoki selejtezőn a tét nem kicsi, hiszen a győztes életben tarthatja továbbjutási esélyeit a jövő évi világbajnokságra.

A Rangadó.hu egész héten interjúkkal és érdekes összeállításokkal hangol a nagy meccsre. Előző cikkünkben a román csapat keretét vizsgáltuk meg, most pedig a mieinket vesszük górcső alá. Megnézzük, vajon a 2013–2014-es szezonban eddig hány találkozón (bajnoki és nemzetközi kupamérkőzések) léptek pályára a játékosok, és ott mennyire tudtak eredményesek lenni.

Király és Bogdán is hat gólt kapott

Kapusaink közül a német második vonalban teljesítő Király Gábor hat, az angol másodosztályban védő Bogdán Ádám négy meccsen lépett pályára. Mindketten hat gólt kaptak ezeken a találkozókon. Megyeri Balázs idén még nem jutott szóhoz az Olimpiakoszban.

Kapus Klubcsapat Meccs Bajnoki Nemzetközi Kapott gól
Király Gábor 1860 München 6 6 0 6
Bogdán Ádám Bolton 4 4 0 6
Megyeri Balázs Olimpiakosz 0 0 0 0

Csak egy védőnk lépett ki a nemzetközi porondra

A védők közül a győri Lipták Zoltánnak van a legtöbb meccse eddig, szám szerint hét. Öt bajnokin és két nemzetközi mérkőzésen (a Bajnokok Ligája selejtezőjében) lépett pályára. Egy gólpasszt hozott össze ezeken a találkozókon. Fiola Attila a hat paksi mérkőzésén három gólpasszt is jegyzett, ezzel kiemelkedik a védőink mezőnyéből. További két játékos játszott még hat alkalommal: Gyömbér Gábor a Fradiban, Devecseri Szilárd a Haladásban jutott ennyiszer szóhoz. Egy védőnk rúgott még csak gólt az idei kiírásban: a diósgyőri Kádár Tamás a legutóbbi fordulóban az Újpest kapujába talált be.

Védő Klubcsapat Meccs Bajnoki Nemzetközi Gól Gólpassz
Lipták Zoltán Győr 7 5 2 0 1
Fiola Attila Paks 6 6 0 0 3
Devecseri Szilárd Haladás 6 6 0 0 0
Gyömbér Gábor Ferencváros 6 6 0 0 0
Guzmics Richárd Haladás 5 5 0 0 0
Kádár Tamás Diósgyőr 5 5 0 1 0
Vanczák Vilmos Sion 4 4 0 0 0
Korcsmár Zsolt Greuter Fürth 1 1 0 0 0
Laczkó Zsolt Padova 0 0 0 0 0

Szakály Péter remekel

Tíz meccsen szerepelt eddig Lovrencsics Gergő, ráadásul négyszer ebből az Európa Ligában. Mindkét sorozatban egy-egy gólpasszt jegyzett. Nyolc mérkőzésen négy gól és két gólpassz fűződik a Debrecen játékosa, Szakály Péter nevéhez. Szinte minden középpályásunk rendelkezik egy gólpasszal, csupán a két orosz légiós, Dzsudzsák Balázs és Koman Vladimir nem volt még idén előkészítő szerepben. Előbbi azonban az Ingolstadtban játszó Hajnal Tamással együtt egy-egy gólt már szerzett a csapatában, Koman viszont még nem lépett idén tétmeccsen pályára.

Középpályás Klubcsapat Meccs Bajnoki Nemzetközi Gól Gólpassz
Lovrencsics Gergő Lech Poznan 10 6 4 0 2
Szakály Péter Debrecen 8 6 2 4 2
Kovács István Videoton 8 6 2 0 1
Elek Ákos Diósgyőr 5 5 0 0 1
Varga József Middlesbrough 4 4 0 0 1
Hajnal Tamás Ingolstadt 4 4 0 1 1
Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkva 4 4 0 1 0
Koman Vladimir Ural 0 0 0 0 0

Szalai bombaformában, foglalkoztatottak a csatáraink

Hét mérkőzésen lépett pályára eddig Szabics Imre a Sturm Graz színeiben, igaz, gólt csak egyet sikerült szereznie. Szalai Ádám brillírozik a Schalkéban, hat meccsen négy gól és egy gólpassz a mérlege. Böde Dániel is hatmeccses már a Fradiban, egy gólt, valamint két gólpasszt jegyzett idén, és az ötmeccses Németh Krisztián is rendelkezik góllal is, illetve gólpasszal is a Rodában.

Csatár Klubcsapat Meccs Bajnoki Nemzetközi Gól Gólpassz
Szabics Imre Sturm Graz 7 5 2 1 0
Szalai Ádám Schalke 6 4 2 4 1
Böde Dániel Ferencváros 6 6 0 1 2
Németh Krisztián Roda 5 5 0 1 1

Több nemzetközi meccs van a román lábakban

Az előző cikkünkben, illetve a mostaniban közölt adatok alapján láthatjuk, hogy a román válogatott játékosai az idei szezonban jóval több nemzetközi mérkőzésen léptek pályára. Ez persze a jóval sikeresebben teljesítő klubcsapataiknak is köszönhető. A bajnokságban a magyar játékosok viszont egyértelműen többet vannak foglalkoztatva, mint pénteki riválisaink.

A keretek összteljesítménye Magyarország Románia
Mérkőzések 117 133
Bajnoki meccsek 107 64
Nemzetközi meccsek 10 69
Gól 26 41
Gólpassz 16 20
Olvasói sztorik