Hírek

Tisztelet Magyarországnak! – írják a románok

A Pro Sport szaklap üdvözli az MLSZ büntetéseit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pro Sport című román sportújság csütörtökön üdvözölte, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség négy magyarországi klubot pénzbírsággal sújtott, mert szurkolóik többek között Romániát gyalázó rigmusokat kiabáltak.

A Tisztelet Magyarországnak! címoldalas írás ismerteti az MLSZ kedden közölt döntését, miszerint a Videotont, a Ferencvárost, a Pécset és az NB II-es Nyíregyházát megbírságolta szurkolóiknak a hétvégi bajnoki mérkőzéseken tanúsított sportszerűtlen magatartása miatt.

Az újság címlapfotóján két mosolyogó kislány látható, akiknek az arcára magyar nemzeti színekkel egy-egy szív van rajzolva. Az újság szerint az MLSZ határozottan és gyorsan reagált a magyar szurkolók Romániát gyalázó rigmusai ügyében, és a lap szerint a román szurkolóknak is meg kellene érteniük, hogy civilizáltan is biztathatják saját csapatukat. „A román szurkolóknak a holnapi meccsen az kell, hogy legyen a jelmondatuk: Lehet civilizáltan is!” – írja a Pro Sport.

Ugyanez a lap – még áprilisban – olyan képriportot közölt, amelyen olimpiai érmes román sportolók Görbicz Anita mezét tépték, taposták a Valcea–Győr női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő előtt. A napilap főszerkesztője később bocsánatot kért.

A román és a magyar válogatott pénteken közép-európai idő szerint 20 órakor csap össze. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely megszerzése szempontjából. Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Olvasói sztorik