Hírek

Jó, hogy nincs Mutu

Varga József biztos benne, hogy a magyar játékosok a szívüket-lelküket kiteszik pénteken, Bukarestben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindenki féltette Varga Józsefet, amikor kiderült, hogy az angol másodosztályba igazol. Először is azért, mert első légiós-kalandja nem sikerült valami fényesen, a német élvonalbeli Greuther Fürth csapatánál nem nyújtott emlékezetes teljesítményt a tavasz folyamán. Másodszor pedig azért, mert egy rendkívül technikás, de testfelépítés tekintve egyáltalán nem robusztus játékosról van szó, márpedig a brit foci elsősorban a fizikumról szó, nem a pengézésről…

Az aggódók mostanság kezdhetnek megnyugodni, hiszen jó hírek érkeznek a Middlesbrough együttesétől, a magyar középpályásra rendszeresen számítanak, és dicsérik a teljesítményét, úgyhogy a válogatottbeli szereplése sem lehetett kétséges. A Románia elleni, pénteki világbajnoki selejtezőt felvezető sajtótájékoztatón Varga József úgy vélekedett, hogy Adrian Mutu hiánya a magyarok számára előnyös.

– Milyen volt klubcsapata, a Middlesbrough legutóbbi meccse?
– Egy-egyes döntetlent játszottunk odahaza. Hetven percet töltöttem a pályán, mert volt egy kisebb fáradtság a combközelítő-izmomban – mesélte Varga József. – Jó mérkőzést játszottunk, de sajnos nem párosult győzelemmel. Rengeteg lehetőséget kialakítottunk, de csak egy gólt tudtunk rúgni. Zsinórban ez volt a harmadik döntetlenünk, mióta visszatértem a csehek elleni válogatott meccs után. Nyugodtan mondhatom, hogy nincs szerencsénk, mert minden mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink, de rendre kimaradtak. Bízom benne, hogy a szerencse mellénk áll, és a folytatásban ez megváltozik.

– Milyen gondolatok járnak a fejében a péntek selejtezővel kapcsolatban?
– Mindenki tudja, milyen mérkőzés vár ránk, és mennyire fontos ez a találkozó mindenki számára. Bízom benne, hogy a héten kellőképpen felkészülünk az ellenfél játékából, és meglesz a megfelelő taktika arra, hogy el tudjuk hozni a három pontot.

– Kit tart a legveszélyesebb román játékosnak?
– Talán érdekes lesz, amit mondok: szerintem Mutu lenne, de szerencsére nincs a keretben. Mondhatom, hogy számunkra ez előnyös.

– Juhász Roland és Mészáros Norbert hiánya miatt nehezebb lesz kapott gól nélkül lehozni a meccset?
– Nyilván érzékeny veszteség az említett játékosok hiánya. Mindig van hova fejlődni, és egy válogatott nem egy, meg nem két játékosról szól. Akik meghívást kapnak, azok valószínűleg tudnak olyan teljesítményt nyújtani, hogy azzal a csapat segítségére legyenek. Biztos vagyok benne, hogy akik pályára lépnek pénteken, azok a szívüket-lelküket ki fogják tenni a válogatottért, és azon lesznek, hogy a legjobb tudásuk szerint teljesítsenek.

Olvasói sztorik