Hírek

További rendőri erőket mozgósítottak

A szurkolók mozgásának biztosítása a cél pénteken.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

További rendőri erőket mozgósítottak Romániában a pénteki román-magyar világbajnoki selejtezőmérkőzésre érkező szurkolók mozgásának biztosítására – közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség a román rendőrség közleményére hivatkozva.

A kommüniké szerint összesen 3400 rendőr fog vigyázni a szurkolókra: az országban 2300 rendőr segíti a szurkolók Bukarestbe jutását, a fővárosban pedig másik 1100 kollégájuk dolgozik a repülőtér, az Északi pályaudvar, és a stadion környékén, illetve a főbb közlekedési útvonalakon.

A közrend biztosítása és csendháborítás megelőzése érdekében rendőrök kísérik figyelemmel a magyar határról a főváros felé közlekedő vonatokat, de a Székelyföldről – Maros, Hargita és Kovászna megyéből – Bukarestbe tartó szerelvényeket is. Összesen 2800 magyar szurkolót várnak a csaknem 56 ezer néző befogadására képes bukaresti arénába. A vendégdrukkerek csaknem fele különvonattal érkezik Budapestről.

A rendőrök a közutakon is készenlétben állnak, hogy biztosítsák a zavartalan haladást a sportesemény előtt és után.

Korábban a hatóságok azt közölték, hogy Bukarestben 800 rendőr, ezer csendőr és ezer civil rendfenntartó gondoskodik a szurkolók biztonságáról.

Romániában a rendőrség a közigazgatáshoz tartozó civil intézmény, a belügyminisztérium kötelékében működő csendőrség pedig katonai jellegű rendfenntartó szervezet. Mindkét intézmény szerepet vállal a pénteki mérkőzéssel kapcsolatos biztonsági intézkedésekben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik