Hírek

Biztonsági intézkedések Bukarestben

Több utcát is lezárnak pénteken a román fővárosban, a Nemzeti Aréna környékén a meccs miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több utcát is lezárnak pénteken a bukaresti Nemzeti Aréna körül, hogy a román-magyar világbajnoki selejtezőre érkező szurkolók biztonságosan megközelíthessék a stadiont – közölték szerdán a Román Labdarúgó Szövetség és a bukaresti csendőrség közös sajtóértekezletén.

A magyar drukkerek a Pierre de Coubertin sugárút felől közelíthetik meg stadiont. Ezt az utat már délelőtt 10 órától kezdődően lezárják a járműforgalom elől. A FRF kibérelt egy telket ezen az úton, ahova a magyar szurkolók buszai és személyautói beállhatnak.

A magyar szurkolók a H jelzésű kapun juthatnak be a vendégszektorba, amelyet csendőrök őriznek. Összesen 2800 magyar szurkolót várnak a csaknem 56 ezer néző befogadására képes bukaresti arénába. A mérkőzésre közel háromezer rendfenntartót mozgósítanak.

A Budapestről érkező szurkolói különvonatot péntek délután 14 órára várják a bukaresti Északi pályaudvarra, ahonnan a közszállítási vállalat különbuszokat indít a stadionba. Az adevarul.ro portál úgy tudja, a különvonatot az Aranycsapat-mozdony húzza és 880-an Budapesten, 250-en Brassóban szállnak fel rá. Azon magyar drukkerek számára, akik nem a különvonattal érkeznek, a történelmi belvárosból is különjáratokat indít a RATB.

A szervezők külön felhívták a figyelmet arra, hogy csak nemzeti színű – magyar és román – zászlókat lehet bevinni a stadionba, amely három órával a meccs előtt nyitja meg kapuit. A belépésnél motozás lesz.

A találkozót követően először a hazai szurkolók hagyják majd el a stadiont.

Viorel Daskalu ezredes, a bukaresti csendőrség vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy szöveges bannereket sem engednek be. Hozzátette: kiváló a kapcsolatuk a magyar rendőrséggel és munkájukat három magyar kolléga segíti.

Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete az MTI érdeklődésére elmondta: pénteken és szombaton mind a Negulescu utcában működő magyar konzulátus, mind a Calderon utcai nagykövetség folyamatos ügyelet tart: előbbihez iratok elvesztése esetén, utóbbihoz bármilyen más problémával fordulhatnak a segítségre szoruló magyar állampolgárok.

– A magyar szurkolók akkor tesznek jót a csapattal is, a Romániában élő magyarokkal is, ha nagyon sportszerűen és a mérkőzést élvezve, a csapatot segítve szurkolnak – hangsúlyozta Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet.

A mérkőzéssel kapcsolatos szurkolói rendszabályok ide kattintva olvashatók!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!