Hírek

Tavasz óta a román meccsre gondol

Hajnal Tamás óriási feladatnak és kihívásnak tarja a pénteki mérkőzést, amelynek nagyon nagy a tétje.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban csapatot váltott Hajnal Tamás, és Stuttgartból a német másodosztályú FC Ingolstadt együtteséhez igazolt. Úgy tűnik, a játéklehetőség szempontjából mindenképpen jó döntést hozott a 32 éves középpályás, hiszen új klubjában rendszeresen számítanak rá, amit jó teljesítménnyel és gólokkal hálál meg, ezért nem csoda, hogy továbbra is oszlopos tagja a válogatottnak.

A pénteki, bukaresti világbajnoki selejtezővel kapcsolatban Hajnal Tamás úgy vélekedett, hogy a márciusi, hazai meccsen is érezték, hogy megverhették volna a románokat, úgyhogy számukra nem okoz nagy különbséget, hogy az ellenfél egyik legjobbja, Adrian Mutu ezúttal hiányozni fog.

– Hogy sikerült a legutóbbi hétvége a klubcsapatában?
– Egy-egyes döntetlent játszottunk Drezdában, ami számunkra nem volt rossz eredmény, bár nyerni szerettünk volna – mondta Hajnal Tamás. – A legutóbbi két mérkőzésünkön négy pontot szereztünk, ez mindenképpen biztató a jövőt illetően. A csapatnak rossz volt a rajtja, én egy kicsit később csatlakoztam a kerethez. Remélem, a következő mérkőzéseken még több pontot gyűjtünk, és elindulunk fölfelé.

– Mennyire sikerült már formába lendülnie?
– A kupamérkőzésen góllal és gólpasszal sikerült bemutatkoznom, és már bajnokin is betaláltam, de még nem vagyok százszázalékos, holott nagyon jó alapozás van mögöttem. Szerintem sok időre azért nincsen szükségem, csak arra, hogy a csapattársakat jobban megismerjem, illetve a szokásos, támadás- és védekezésbeli begyakorolt mozgásokat, figurákat megtanuljam. Ehhez még egy kis időnek el kell telnie, de szerintem jó úton haladok, és a csapat is, ahogy ezt a legutóbbi két mérkőzésünk is mutatja.

– Milyen várakozásokkal tekint a pénteki meccs elé?
– Nagy örömmel és motiváltsággal készülök, mert hosszú ideje a fejemben van ez a mérkőzés, tulajdonképpen már tavasz óta, amikor a legutóbbi két selejtezőt játszottunk. Óriási feladatnak és kihívásnak tartom, amelynek nagyon nagy a tétje. Nagyon várom már!

– Örül, hogy Adrian Mutu nincs ott a románok keretében?
– Mutu kétségkívül nagyon jó játékos, és biztos, hogy az elmúlt időszakban nagyon fontos szerepe volt a válogatottban. Hogy a hiánya erre a mérkőzésre mit jelent, azt nem tudom megmondani. A hazai meccsünkön játszott, és akkor is éreztük, hogy megverhettük volna a románokat, úgyhogy számunkra ez nem okoz most akkora különbséget.

– Ez lesz az utóbbi évek legfontosabb meccse a magyar csapat számára?
– Igen, lehet ezt mondani. Természetesen mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb, ez most is érvényes, főleg, hogy a románokkal játszunk. Mindenki tisztában van azzal, hogy a tabella jelenleg hogyan áll, és milyen pontkülönbség van a két együttes között. Ha nyerni tudunk pénteken, akkor óriási lépést teszünk a célunk elérése érdekében, hogy a második helyet megszerezzük, úgyhogy mindenképpen ez az elmúlt időszak egyik legfontosabb mérkőzése.

Olvasói sztorik