Hírek

Hajnal Tamás klubot váltott

A válogatott játékos Németországban marad: a Stuttgart után az Ingolstadt csapatában játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német Bundesliga második vonalában szereplő FC Ingolstadt 04 hivatalos honlapja csütörtökön bejelentette, hogy három évre szerződtette az élvonalbeli VfB Stuttgart magyar válogatott középpályását, Hajnal Tamást.

Thomas Linke sportigazgató kifejtette: nagyon örül, hogy sikerült megszerezniük a 32 éves játékost, az előző idény végén több rutinos labdarúgó távozott a klubtól, ezért mindenképpen szükségük volt valakire, aki nagy tapasztalatával segíteni tudja a csapatot.

Hajnal elmondta, új klubja nagy erőfeszítéseket tett a leigazolásáért, ezáltal érezte, hogy az Ingolstadtnak kimondottan rá van szüksége. Hozzátette, nagyon örül, hogy hosszútávon számolnak vele.

Az 55-szörös válogatott Hajnal Tamás immár 15 éve futballozik külföldön. Németországban a Schalke 04, a Kaiserslautern, a Karlsruher SC, a Borussia Dortmund, illetve legutóbb a VfB Stuttgart játékosa volt. Összesen 149 meccsen lépett pályára a Bundesligában, 17 gólt lőtt és 37 gólpasszt adott. A német másodosztályban 32 mérkőzésen hétszer volt eredményes és 11 gólpasszt adott. Korábban az Európa Ligában is szerepelt, illetve két évig Belgiumban, a Sint-Truidense csapatában futballozott.

Az 55-szörös válogatott középpályás 2011-ben szerződött a Stuttgarthoz, és míg az első évében kulcsszerepe volt abban, hogy a csapat bennmaradt az élvonalban, addig az előző szezonban már kevesebb lehetőséget kapott a szakmai stábtól. A középpályás és a Stuttgart nemrégiben közösen döntött a válásról, a nagy terveket szövögető Ingolstadt pedig azonnal lecsapott a játékosra.

– Több klub is bejelentkezett értem az utóbbi hetekben, de az Ingolstadt volt az, amely a legtöbbet tette a szerződtetésem érdekében – mondta Hajnal Tamás az MLSZ honlapján. – A város az Audi cég fellegvára, és a vállalat nemrégiben bejelentette, hogy az eddigieknél is jelentősebb energiákat fog befektetni a csapat sikerei érdekében. Három évre szóló szerződést írtam alá, a klub pedig egy hároméves projektet indított el, melynek végéig az élvonalba való feljutás a cél. Külön érdekesség, hogy külön szerződést kaptam az Auditól is, ami öt évre szól, és egyfajta nagyköveti szerepet határoz meg. Ennek aláírásával már a pályafutásom utáni életemre is gondolok, akár hosszabb távon is a klub és az Audi kötelékeiben maradhatok. A klub részéről a vezetők kijelentették: ha a három év lejárta után még érzek elég erőt a folytatáshoz, újabb szerződést kaphatok, később pedig más területen szánnak nekem feladatot. Ha minden jól megy, addigra A-licences edző leszek, és ilyen feladatkörben kapcsolódhatok be a szakmai munkába.

A Bundesliga II küzdelmei két hete kezdődtek, az Ingolstadt az első fordulóban hazai pályán 2-1-re kikapott az Auétől, majd Kaiserslauternben 3-1-es vereséget szenvedett, vagyis egyelőre pont nélkül áll a bajnokságban.

– Egy épülő csapat fontos láncszemének, mondhatni vezéregyéniségének igazoltak, játékszervezőként kis túlzással körém szeretnék építeni a csapatot. A szerződés aláírása után részt vettem az első edzésemen a csapatnál – mesélte Hajnal Tamás. – Meggyőző körülmények fogadtak, három éve épült az új stadion, nemrégiben átadott fűthető edzőpályáink vannak, valamint éppen most épül egy új öltözőépület, amit tizenegymillió euróból készül el a jövő évben. André Weis személyében volt csapattársammal is együtt játszatok, ő tavaly még a Stuttgart kapusa volt. A beilleszkedéssel nem lesz probléma, nagy szeretettel fogadtak a csapattársak. Az átigazolás előtt egyeztettem Egervári Sándorral is, aki megerősített elhatározásomban, elmondta, hogy egy biztos Bundesliga II-es tagsággal beljebb vagyok a válogatottnál, mintha bizonytalan helyzetben lennék a Stuttgartban. Új fejezet kezdődik a pályafutásomban, nagy reményekkel várom a jövőt, és bízom benne, hogy segítségére lehetek a csapatnak a tervei megvalósításában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik