Hírek

Ünnepel a román sajtó

Mindenhol a magyarok elleni győzelem a téma.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott elleni román győzelmet ünnepelte szombaton a román sajtó, amely szerint megkérdőjelezhetetlen volt Románia fölénye Bukarestben világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A legnagyobb példányszámú román sportújság, a Gazeta Sporturilor szerint a péntek esti meccset Románia már az öltözőben megnyerte, utalva ezzel Ciprian Marica korai góljára, amellyel a román válogatott a második percben vezetést szerzett. Az újság címlapján a Ria-Ria-Hungária rigmusra utaló szójáték olvasható úgy, hogy a Hungária szót a román öröm szóval (bucuria) helyettesítették.

A lap megállapítja, hogy 41 ezer néző által biztatott román válogatott robbanékonyan kezdett, és már a második percben vezetéshez jutott, majd Pintiliinek a húsz méterről eleresztett bombalövése gyakorlatilag megpecsételte a találkozó sorsát, és Románia a pótselejtezőt érő második helyre lépett elő. Az újság szerint a magyar szurkolók azzal a céllal jöttek Bukarestbe, hogy szétverjék a román fővárost, de végül megszelídítve távoztak.

A Pro Sport című újság azt emeli ki a mérkőzés kapcsán, hogy Victor Piturca román szövetségi kapitány zseniálisan választotta ki kezdőjátékosait, akárcsak a cseréket, megállapítva, hogy péntek este az edzőnek minden összejött. A lap szerint Románia három lépésből adott sakk-mattot Magyarországnak.

Mindkét román szaklap megemlíti, hogy máris elkezdődtek a találgatások, kivel kell majd Romániának megmérkőznie az esetleges pótselejtezőn, és megállapítják, hogy Franciaország mindenképpen elkerülendő.

Az Adevarul című napilap szerint a románok simán legyőzték a magyarokat, és a hazaiak ellenfele egyetlen említésre méltó helyzetet sem hozott össze. Az Evenimentul Zilei szerint Marica, Pintilii és Tanase, a három gólszerző megalázta Magyarországot. A Romania libera tudósítása címében azt írta, hogy Románia térdre kényszerítette Magyarországot.

Olvasói sztorik