NB I

Csak győzelemmel maradhat esély

Ha nem nyerünk az észtek ellen, akkor vagy tovább nő a románok előnye, vagy a törökök is elénk kerülhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amennyiben kedden győz a magyar labdarúgó-válogatott az Észtország elleni világbajnoki selejtezőn, akkor megmarad a matematikai esélye a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére- írja az MTI.

Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese a pénteki, Bukarestben elszenvedett háromgólos vereség nyomán kétpontos hátrányba került Romániával szemben, azaz újabb pontvesztéssel mindenképpen riválisa mögött maradna úgy, hogy októberben az eddig veretlen Hollandiához látogat majd. Ráadásul ha nem sikerül begyűjteni a három pontot a Puskás Ferenc Stadionban 20.30-kor kezdődő meccsen, akkor vagy tovább nő – akár öt pontra is – a románok előnye a második helyen, vagy a törökök is a magyarok elé kerülhetnek.

A magyarok számára az lenne ideális, ha az észtek legyőzése mellett a törökök nyernének Bukarestben, mert így Egervári tanítványai ismét a második helyre kerülnének egy-egy ponttal megelőzve mindkét riválist. A román-török döntetlen esetén a magyarok pontszámban utolérnék a románokat és hárommal megelőznék a törököket. Bármelyik helyzet is áll elő, a magyarok helyzete semmiképpen sem lesz reményt keltő, mivel a papírforma alapján nem sok sikerrel kecsegtet az októberi, hollandiai vendégjáték, ráadásul eközben Románia Andorrában játszik, majd végül Észtországot fogadja.

A veretlenül éllovas, legutóbb vb-ezüstérmes hollandok akár kedden megszerezhetik a biztos vb-részvételt jelentő csoportgyőzelmet, amennyiben több pontot szereznek a pont nélküli Andorra vendégeként, mint amennyit a románok gyűjtenek hazai pályán Törökország ellen.

Olvasói sztorik