NB I

Százmilliót meghaladó tartozás

Nagy a baj Egerben: utólag derült ki, hogy Jámbor János támogatása csupán kölcsön volt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint utólag kiderült, Jámbor János kölcsönként adott hozzávetőleg 80 millió forintot az Egri Futball Club Kft-nek. Távozása, sőt inkább elüldözése után az egykori főtámogató ezt a pénz visszakérte a gazdasági társaságtól, amivel azonban továbbra is adós az egylet. Ehhez az összeghez csatlakozik a február eleje óta halmozódó, immár 35 millió forintot is túllépő tartozás, amely a játékosok és a szakmai stáb fizetését, továbbá a szállítóknak járó követelést tartalmazza. Az önkormányzat mentőövként a csapatok utaztatását átvállalta, míg az MLSZ a váci stadion bérleti díját (alkalmanként 250 ezer forint) fedezi – írja a heol.hu.

A tavaly májusban megszerzett NB II-es bajnoki címet követően nemhogy összefogtak volna az érdekeltek, inkább várták a másik lépését. A stadiont működtető önkormányzat feltette a kezét: örülnek az NB I-nek, de nincs pluszpénzük a focira, a gazdálkodást oldja meg másként a klub. A főtámogató, a 2011-ben érkezett budapesti vállalkozó, Jámbor János magára vállalta a szakmai stáb és a játékoskeret finanszírozását, ám a létesítmény-fejlesztése a tulajdonos feladata lett volna. Az eredmény ismert… Az Egri FC úgy esik ki az élvonalból, hogy egyetlen bajnoki meccsét sem játszhatta hazai környezetben.

Időközben felszínre került, hogy a teljes utánpótlás is súlyos elszenvedője a pénz nélkül vergődő egyletnek. Jelen helyzetben ugyanis több tucat gyerek veszhet el az egri és a megyei labdarúgás számára. A 700 milliós stadionfejlesztésnek is lőttek, mint ahogy az NB II-es licencre sem mutatkozik sok esély. A klub, a város nem tudott élni a TAO adta lehetőséggel sem, elbukva több száz millió forintot. A kár nagyon súlyos. Veszett a futballba vetett hit, a lelkesedés, sok-sok pénz és rengeteg lehetőség. Kétség ne legyen, van még ennél lejjebb is…

Olvasói sztorik