NB I

„Nincs kedvem börtönbe menni”

Az egri alpolgármester feltárta a problémákat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A csőd szélére jutott Egri Futball Club Kft-nél nagy a baj. Azok után pláne, hogy az önkormányzat nem vállalja tovább a klubbal való együttműködést, és nem utalja át a támogatásként odaszánt összeget.

„A kft-t 10,8 millió forinttal támogatnánk idén is, az utánpótlást pedig 1200 óra ingyenes pályahasználattal segítjük. A tavalyi túlhasználatot számláztuk ki (szerződés szerint), aminek végül már a kétharmadát elengedtük volna, de ezt sem tudják rendezni. Azt, hogy a klubházat ingyen használhatták (rezsi?), már nem is ragozom” – mondta Rázsi Botond, sportért felelős alpolgármester az egriek szurkolói portálján.

„A stadionbérletet jogszabályok írják elő (ha nincs bérlet, akkor nincs TAO, és nincs világítás, tehát a világítás-beruházás lényegében jogi megalapozottság nélkül zajlik), és attól, hogy nem játszottak itthon (kéthetente egy meccs), amellett heti három-négy edzést tartottak a stadionban. A szerződésekben rögzített, vagy törvény által előírt kötelezettségek átlépése az önkormányzat esetében mulasztásos törvénysértést és hűtlen kezelést jelentene” – magyarázta a városvezető.

Rázsi Botond úgy véli, mindezeken nem lehet átlépni, és „nincs kedvem börtönbe menni, inkább vállalom a szurkolók (jogos/jogtalan?) haragját és a politikai bukást jövőre…”

Mindeközben szombat délután John Peter Marshall, az Egri Futball Club Kft. 75 százalékos üzletrészének tulajdonosa felhívta a FourFourTwo szerkesztőségét, és megbízottján, Orbán Leventén keresztül közölte, hogy eladó az egri NB I-es csapatot működtető gazdasági társaság, de állítólag az angol üzletember nem szándékozik kifizetni a játékosok felé fennálló tartozását.

Olvasói sztorik