NB I

Szép volt, Eger!

A megszűnés szélén álló hevesiek 3-1-re kikaptak Kecskeméten, de végig tisztességesen, becsületesen küzdöttek.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Egri FC 3-1 (3-1)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Radványi
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Póti, Vaskó, Varga R. (Hullám, 56.) – Forró, Vukaszovics, Szavics (Diaz, 73.), Mohl (Pekár, 56.) – Rajczi, Burgos. Edző: Horváth Ferenc
Eger: Sztankó – Balog Zs. (Zvara, 9.), Mecsinovics, Koné – Koós G., Rakovics (Szabó B., 41.), Farkas Á., Albert Á., Buacs – Németh N., Horváth Z. (Lasimant, 64.). Edző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Rakovics (öngól 6.), Mohl (22.), Rajczi (26.), illetve Zvara (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Teljesen ellentétes volt a két csapat felkészülése, hiszen bár az újonc egriek is nyertek legutóbb, a klub mégis a teljes szétesés határán áll, nem kizárt, hogy hétfőtől nem lesz hol edzeniük, és talán ez az utolsó bajnoki meccsük, mert a pénztelenség miatt vissza kell lépniük. A kecskemétieknél ugyanakkor minden rendben, legutóbb 5-2-re verték a bajnokesélyes Győri ETO-t.

Szegény embert az ág is húzza: a hatodik percben Vukaszovics lapos, erős beadása Rakovicsról saját kapujába pattant (1-0), majd három perc elteltével megsérült a vendégek csapatkapitánya, Balog Zsolt, akit le kellett cserélni. A folytatásban Albert Ádám előtt adódhatott volna egyenlítési lehetőség, de Póti Krisztián az utolsó pillanatban szerelte. Az alföldiek intenzív támadójáték helyett megelégedtek a meddő mezőnyfölénnyel, a 22. percben mégis növelték előnyüket: távoli szabadrúgás után Mohl Dávid elé pattant a labda, kicselezte Rakovicsot, majd a hálóba lőtt (2-0).

A 26. percben Burgos adott remek labdát Rajczi Péternek, aki Sztankó kapus lábai között a hálóba gurított (3-0). A 34. percben a csereként beállt Zvara Dávid labdaszerzése és bátor egyéni akciója végén megszerezte az egriek becsületgólját (3-1). A szünetig több gól nem esett, de a mérkőzés már fél óra elteltével eldőlt.

Farkas Ádám távoli lövése volt az első veszélyes egri lehetőség a második félidőben. Az 54. percben Németh Norbert elé került a labda, de annyira meglepődött, hogy az ötösről nem tudta a kapuba továbbítani, mert felperdült előtte. A 62. percben Horváth Zoltán lövését védte Antal Botond. Érdekes módon a vendégek voltak veszélyesebbek a kapura, a KTE szinte egyáltalán nem erőltette a támadásokat.

A hevesiek távoli lövésekkel kísérleteztek, Zvara és Buacs próbálkozott, de ezek nem vezettek eredményre. A másik oldalon is egyre több ígéretes támadás futott, a 79. percben például Rajczi passz helyett az oldalhálóba lőtt, majd Diaz bombáját védte Sztankó. Az utolsó negyedórában leginkább a vendégkapu előtt zajlott a játék, de a vége felé Lasimant közeli lövését kellett védenie Antal Botondnak a túloldalon Az utolsó percben Hullám passzát Vaskó kapásból a kapu fölé lőtte, ami azt jelenti, hogy a második félidőben nem született gól.

Bár az egrieknek nem volt esélyük a pontszerzésre, a gyorsan összeszedett hátrány ellenére tisztességesen, becsületesen helytálltak.

– Hallottam, olvastam a legfrissebb egri híreket, és arra gondoltam, hogy vagy dacból megmutatják, és akár egy meglepetés is benne van a meccsben, vagy nagyon kikapnak lélektelen és motiválatlan játékkal. Végül a kettő között sikeredett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bardi Gábor, az Egri FC korábbi, a Jászapáti VSE jelenlegi játékosa. – Az egriek csináltak egy olyan meccset, amely az ő szempontjukból teljesen elfogadható. Reális a három-egy, sőt a második félidő alapján még egy gólt megérdemeltek, amellyel nyílttá tették volna a találkozót. Nagyon sajnálom őket a kialakult helyzet miatt. Három-null után azt hittem, nagyon nagy zakóba rohannak bele, de rendezték a sorokat, összeszedték magukat és vállalható vereséget szenvedtek. Bár ezzel sajnos nem mennek semmire. Az unokatestvérem, a korábbi válogatott kézilabdázó, Nagy Ivett a francia másodosztályban, Nantes-ban játszott. Ott minden klub csak úgy tudott elindulni a bajnokságban, ha a játékosok éves bérét bankgaranciában letették a szövetségnek a szezon előtt. Ha az állam látszólag felkarolta a magyar labdarúgást, annyira könnyű lenne ezt nálunk is bevezeti, és akkor nem fordulhatna elő olyasmi, hogy néhány játékosnak ki kell költöznie az albérletéből, mert képtelen fizetni… Ezzel azt akarom mondani, hogy a licencfeltételek között szerintem az lenne a legfontosabb, hogy a játékosok ki legyenek fizetve.

Olvasói sztorik