NB I

Hol a bajnok?

A kecskeméti 5-2-es kudarccal megszakadt a Győri ETO hosszú veretlenségi sorozata.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Győri ETO FC 5-2 (3-2)
Kecskemét, 1800 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
KTE: Antal B. – Koszó, Vaskó, Varga Róbert, Forró – Póti, Vukaszovics, Szavics (Pekár, 77.), Mohl – Salami (Rajczi, 81.), Burgos (Balázs Zs., 87.). Edző: Horváth Ferenc
Győr: Sztevanovics – Svec, Lipták, Djordjevics (Koltai, 66.), Had (Trajkovics, 12.) – Dinjar, Kamber, Pátkai – Dudás (Kink, 55.), Strestík, Varga Roland. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Mohl (tizenegyesből 4.), Varga Róbert (10.), Burgos (34.), Salami (71.), Balázs Zs. (91.), illetve Varga Roland (24.), Kamber (37.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét kezdőcsapatban több változás történt az előző meccsekhez képest: a hazaiaknál Ioszeliani, Pekár, Balázs Zsolt és Rajczi, a vendégeknél pedig Tokody, Kink és Trajkovics maradt ki. Kecskeméti oldalon Ebala, Kovács Ádám, Patvaros és Sós Márkó sérült, a győrieknél viszont mindenki egészséges mostanság. Érdekesség, hogy az ETO bajnoki meccsen még sosem nyert a KTE otthonában.

Rögtön az első percben Dinjar passzát a becsúszó Varga Roland nem érte el a kapufánál, pedig csak be kellett volna pofoznia a labdát az üresen tátongó hálóba. Két perccel később Burgos került a földre Marián Had szorításában a tizenhatoson belül, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, de a győriek légiósa megúszta a kiállítást, csak sárga lapot kapott. A tizenegyest Mohl Dávid hajszálpontosan a sarokba lőtte, és bár Sztevanovics jó irányba vetődött, nem védhetett (1-0).

Az eseménydús kezdésnek folytatása is volt, hiszen a tízedik percben Szavics szögletét Varga Róbert fejelte a kapuba (2-0). Kétgólos előnyben is támadásban maradt a KTE, de a 24. percben szépített a listavezető: Dinjar keresztlabdáját Varga Roland ezúttal már nem hibázta el (2-1). Potyogtak a gólok: a 34. percben Szavics kitűnő passzával Burgos berobogott a tizenhatoson belülre, és a kapus mellett a hálóba lőtt. A középkezdés után nem sokkal egy szabadrúgást követően Kamber talált a kapuba (3-2). Kisvártatva Burgos ismét betalált, de a játékvezető les miatt nem adta meg.

A második félidő elején is volt egy-egy ígéretes próbálkozás, de ekkor már jóval visszafogottabban, óvatosabban játszottak a csapatok. Pintér Attila mindhárom cseréje után átszervezte csapata védekezését, de a töredezett játék és a sok szabálytalanság után ismét a Kecskemét szerzett gólt: a 71. percben a Sztevanovicsról kipattanó labdát Szavics éppen Salami elé fejelte, aki egy igazítás után a hálóba lőtt (4-2). A folytatásban is az alföldiek támadtak nagyobb intenzitással, és a 91. percben Balázs Zsolt adta meg a kegyelemdöfést a vendégeknek (5-2).

„Hol a bajnok?” – skandálták a hazai szurkolók, és mi tagadás, a pápai döntetlen után ezúttal is elég gyengén teljesített a listavezető… A tavaly nyár óta tartó veretlenségi széria megszakadt, a KTE szép sorozata viszont folytatódott: a Honvéd mellett az ETO sem tudja megverni az alföldieket.

– Az első félidő, és a második félidő második fele nagyon jó volt. A Győrt most azzal verték meg, amivel bajnokságot fog nyerni. A Kecskemét stabil védekezéssel lekontrázta ellenfelét, az ETO nem is tudta azt játszani, amit szokott – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO és a magyar válogatott egykori legendás játékosa. – A KTE szerencséje, hogy az első percben a becsúszó Varga Roland lába előtt megpattant a labda, és nem szerzett rögtön vezetést a csapatnak. A tizenegyes előtt szerintem nem lett volna szabad lerántani Burgost, mert olyan helyzetben volt, hogy nehéz lett volna a kapuba lőnie. A második fordulópont három-kettőnél volt, amikor a győriek átemelték a védőkön a labdát. Nem volt les, pedig a játékvezető azt ítélt, és ha az bemegy, három-három, így pedig végig futottak az eredmény után. Látszott, hogy a győriek nem akarnak kikapni, de ezúttal semmi nem jött össze nekik, sokat hibáztak, rossz döntéseket hoztak. A pápai döntetlen egy peches dolog volt. Nem látok az edző fejébe, de talán ma úgy léptek pályára, hogy nem feltétlenül szükséges a stabil előnyük növelése. Megpróbáltak játszani egy jó meccset, ami sikerült is, de nem jól jöttek ki belőle. Pintér Attila össze tudja kapni a társaságot, a továbbiakban leginkább a hazai meccseiken kéne úgy kiszolgálniuk a közönséget, hogy hat-hét-nyolcezer ember minden meccsükre kimenjen.

Olvasói sztorik