NB I

Tökéletesen bevált a taktika

Marek Strestík úgy véli: a Videoton elleni kupameccs második félidejében megmutatta igazi erejét a bajnoki listavezető!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magabiztos győzelemmel abszolválta a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsét a Győri ETO FC, amely szerdán kétgólos győzelmet aratott a Videoton otthonában. A hazaiak fölényével indult a találkozó, de ahogy a védekezést feljebb tolta Pintér Attila vezetőedző, szinte azonnal megszerezte a vezetést a cseh Marek Strestík révén a bajnoki listavezető. A gól után szinte végig az ETO akarata érvényesült, bár a fehérváriak helyenként labdabirtoklásban ellenfelük fölé nőttek, de alig jutottak el ziccerig. Nem úgy a túloldalon Tokody Tibor, aki egy mintaszerű Strestík, Pátkai összjáték végére rakott pontot, felfutásával megzavarta a hazai védőket, így tiszta helyzetből lőhetett gólt.

A hajrában az ETO tovább növelhette volna előnyét, a hazaiak szépítése is benne volt a játékban, de több gól már nem született. A győriek így is elégedettek lehetnek, hiszen a csapat ismét megmutatta, nem véletlenül vezeti magabiztosan a bajnokságot.

A Rangadó.hu érdeklődésére a 25 éves cseh csatár, Marek Strestík elmondta, a nagy sikerek közepette a 14. helyen álló Pápa otthonába is ugyanolyan hozzáállással utaznak a hétvégi bajnoki meccsre, mint bármelyik korábbi találkozójukra.

– Miben hasonlított a két meccs, és miben különbözött?
– Az első mérkőzésen nem játszottam, de kintről is nagyon nehéznek tűnt. Tudtuk, hogy a Videoton nagyon jó csapat – kezdte Marek Strestík. – Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy akartuk, aztán a másodikban már megmutattuk az erőnket, és jól játszottunk. Szerdán száz százalékig bevált az a taktika, amellyel odamentünk amit megbeszéltünk, Az első húsz percben nem igazán tudtunk labdához jutni, utána, amikor összejött két-három passz, már igen, és mindkét gólunk nagyon szép volt.

– Sok csapatnál a gyenge helyzetkihasználásra panaszkodnak, Győrben ez mitől működik ilyen jól?
– Sok helyzetet alakítunk ki, mert sokat gyakoroljuk. Ha mondjuk van öt vagy nyolc lehetőségünk, abból egy-kettő biztosan bemegy, ebben is jók vagyunk.

– A hétvégi, pápai meccs talán könnyebbnek ígérkezik…
– Tudjuk, hogy sok meccsünk lesz mostanság, de mindegyik nehéz, hiszen minden csapat nyerni akar, minden meccs null-nullról kezdődik, és senki nem tudja, mi lesz a vége. A Pápa otthonában is mindent megteszünk a győzelemért.

– Tavasszal az MTK, a Honvéd, a Fradi és a Videoton is jól szerepel, mégis az ETO a legjobb. Mi a titkuk?
– Az, hogy kemény munka áll mögöttünk. Az a titka, amit a felkészülésen és az edzéseken csinálunk, hiszen keményen dolgozunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik