NB I

A fáradhatatlan győriek újabb nagy sikere

A Győri ETO 2-0-ra győzött a Videoton otthonában a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Videoton FC – Győri ETO FC 0-2 (0-1)
Székesfehérvár, 2000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Videoton: Bozsovics – Brachi, Juhász R., Vinícius, Stopira (Paraiba, 76.) – Gyurcsó, V. Gomes, Kovács I. (Torghelle, 80.), Mitrovics, Zsótér (Álvarez, 54.) – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Győr: Sztevanovics – Dinjar, Had, Lipták, Tokody – Pilibaitis (Kamber, a szünetben), Kronaveter (Varga R., 51.), Djordjevics, Pátkai – Strestík (Andrics, 78.), Kink. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Strestík (31.), Tokody (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapat kezdőjében számos változás történt az 1-1-re végződő vasárnapi bajnoki rangadóhoz képest. A hazaiaknál például visszakerült Gyurcsó Ádám és Nemanja Nikolics, bekerült a rendkívül fiatal Zsótér Donát, bennmaradt Juhász Roland és Kovács István, illetve kikerült Torghelle Sándor, Tóth I Balázs és Álvarez is. A vendégeknél ezúttal is kezdett Tokody Tibor, bekerült a csapatba Pátkai Máté, viszont a kispadra szorult Takács Ákos, Varga Roland, Andrics, Kamber és a műtét után visszatérő Koltai Tamás is. Hárman hiányoztak: Völgyi, Trajkovics és Svec.

Úgy kezdődött a meccs, ahogyan néhány nappal ezelőtt: támadott a Videoton, az ETO pedig betömörült a saját térfelén. A harmadik percben Marián Had eladta a labdát, Nemanja Nikolics lecsapott rá, betört a tizenhatoson belülre, de a lövése a kaput is nagy ívben elkerülte. A tízedik percben Zsótér lövése megpattant, Nikolics csapott le rá és a hálóba lőtt, de a játékvezető les miatt nem adta meg. Rengeteg futással már a saját tizenhatosa előtt próbálják megzavarni a vendégeket a fehérváriak, igen hatékonyan. A 14. percben Mitrovics csupán néhány centivel tekert a bal felső sarok fölé egy szabadrúgást.

A 25. percben Sztevanovics védte Gyurcsó Ádám szabadrúgását. Egy perccel később Nikolics kapott hajszálpontos passzt, de lövésébe Marián Had belepiszkált, így a labda elkerülte a kaput. A legelső támadásából megszerezte a vezetést az ETO: a 31. percben Kink pontos beadásáról középen Vinícius és Stopira is lemaradt, Strestík pedig egy csel után a jobb sarokba tekert a tizenhatosról (0-1). A kapott gól láthatóan megzavarta a hazaiakat. A 37. percben mégis egyenlíthettek volna, mert Brachi beadását Sztevanovics kiejtette, de Mitrovics az ötös sarkáról képtelen volt a kapuba találni. Egy perccel később Pátkai szerezte meg a győriek második gólját, de les miatt jogosan érvénytelenítette a játékvezető.

A második félidő második percében az átmenetileg csatárrá váló Juhász Roland a kapufára bombázott. A hatvanadik percben Tokody mentett az utolsó pillanatban Nikolics elől a kapuval szemben. A 67. percben jött a második vendéggól: Tokody Tibortól indult az akció, majd Strestík játszott össze Dinjarral, aki visszapasszolt Tokodyhoz, ő pedig a hálóba lőtt (0-2). Két perccel később ismét a Videoton legveszélyesebb embere, Juhász Roland próbálkozott, és ezúttal is csak néhány centi hiányzott neki… A másik oldalon Varga Roland került nagy ziccerbe, de Vinícius becsúszva szerelte. A folytatásban Álvarez és Brachi is veszélyeztetett, majd a 87. percben Varga Roland dönthette volna el végleg a továbbjutás kérdését, de fejesét fogta Bozsovics.

A tavasz eddigi időszakában remekül menetelő Videoton kikapott Diósgyőrben, és most is vesztett. A szintén bravúrosan teljesítő Ferencváros kedd este Kispestről távozott vesztesen. Úgy tűnik, csak a győriek fáradhatatlanok, hiszen a győzelemmel felérő vasárnapi döntetlen után most ismét nyertek, ráadásul idegenben! Szinte biztos, hogy ezzel a továbbjutás is eldőlt, bár az biztos, hogy a visszavágó is nagy meccset ígér!

– Két mérkőzésen dől el, hogy ki jut tovább, tehát még semmi nem dőlt el. Az első húsz percben kicsit elaludtunk, de aztán beszóltunk a padról, hogy több mozgás kell elől és a középpályásoktól is. Ekkor javultunk, egyre bátrabban játszottunk. Rúgtunk két gólt, nyertünk, ez volt a tervünk. Jön egy visszavágó, ott ugyanúgy kell játszani mint ma és akkor bejutunk a döntőbe. Örülök, hogy olyan csapatom van amelyik mindig tud alkalmazkodni ahhoz a hadrendhez amit kitaláltunk – nyilatkozta Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője.

– Az első félórában csak a győri kaput kellett néznem a kispadról, aztán az első akciójukból gólt rúgtak. Persze, itt nincs olyan, hogy igazságos vagy nem. Ők rúgtak két gólt, mi egyet sem. Ez az első meccs volt, van egy második felvonás. nem adtuk fel, mindent elkövetünk azért, hogy fordítsunk – mondta José Gomez, a Videoton edzője.

– Élvezetes jó mérkőzés volt! Tipikus kupameccs, mindkét csapat azt játszotta, amit ebben a szituációban kell – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori kiváló játékosa és edzője. – Az első meccsen nyilván nem fog fejetlenül kezdeni a vendégcsapat. A Videoton úgy kezdett, ahogy kell: benyomta a győrieket az első húsz percben. Ennek így is kell történnie. A fehérváriak kezdeményezte, hogy előnyt csikarjanak ki, az ETO pedig állta a sarat, és várta a lehetőséget, mikor tud meglógni. Azért vezetik a bajnokságot, mert hihetetlen jó futásuk van, és az első helyzetükből gólt rúgtak. Ez az ő malmukra hajtotta a vizet a folytatásban, még okosabban tudtak futballozni, a gól pedig kicsit megrogyasztotta a Videotont. Azért jó csapat a Győr, mert az első adandó lehetőségét gólra váltotta. José Gomes mindent megpróbált, nagyon jókat cserélt, hogy együttese a saját javára fordítsa a meccset, de nem jártak sikerrel. Szerintem a párharc kilencven százalékban eldőlt. Nem tudom elképzelni, hogy három gólt kapjanak a visszavágón, hazai pályán, és egyet se rúgjanak.

Olvasói sztorik