NB I

A fegyelem és az akarat lehet a kulcs

Takács Ákos azt mondja, ugyanúgy készülnek a Videoton ellen, mint bármelyik másik bajnokira.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután az OTP Bank Liga tavaszi idényének egyik legjobban várt mérkőzését rendezik az ETO Parkban, amikor a listavezető Győr a harmadik helyezett Videoton csapatát fogadja a 23. fordulóban. Mindkét gárda számára fontos összecsapás következik, hiszen a vendégeknek minden pontra szükségük van a nemzetközi szereplést érő pozícióhoz, míg a hazaiak egy esetleges győzelemmel tovább növelhetik előnyüket az üldözőkkel szemben. Az idei szezonban is a győriek egyik legbiztosabb pontja Takács Ákos. A 31 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ugyanúgy készülnek, mint bármelyik meccsre, de egy kis izgalom azért van a csapatban.

– Ugyanúgy készülünk, mint minden soron következő bajnoki mérkőzésre. Természetesen kicsit nagyobb az izgalom, de ez semmiképp nincs hatással az önbizalmunkra, vagy arra, hogy esetleg lenéznénk az ellenfelet. Mindenki teszi a dolgát, abszolút egy olyan találkozóra készülünk, mint az összes többi – magyarázta Takács Ákos.

– Melyek lehetnek a Videoton gyenge pontjai?
– Amiben jobbnak bizonyulhatunk az a fegyelmezettség, a védekezés és a csapatjáték. Amiben szintén felül lehet kerekedni rajtuk, az nem más, mint az akarat. Egyenlő erőkből álló, hasonló játékosállománnyal rendelkező két csapat fog összecsapni. Az a tényező dönthet, hogy mennyire tudjuk betartani az utasításokat. A fegyelem és az akarat dönthet a mi javunkra, ez a két dolog áll jobban mellettünk. Ezek lesznek a legfontosabb tényezők.

– Mekkora előny lehet, hogy a Győr utoljára múlt pénteken játszott mérkőzést, míg a Videoton vasárnap és szerdán pályán volt?
– Ezzel mi nem foglalkozunk, ez csak a sorsolás milyenségét jelzi. Vannak szezonon belül ilyen időszakok, ez most nekik jött össze így. Én azt mondom, hogy a Videotonnak van olyan erős és bő kerete, amiből tud építkezni, ezért nem okozhat nekik gondot, hogy ilyen sűrűn kell mérkőzéseket játszaniuk.

Olvasói sztorik