NB I

Nem zavarja a TrollFoci

Torghelle Sándor: „Örülök, hogy nem utolsó szürke kisegér vagyok.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután rendezik az élvonal tavaszi csúcsrangadóját, a Győri ETO – Videoton meccset. Eltérő vélekedések láttak napvilágot arról, hogy a nagy érdeklődéssel várt találkozó miről hivatott dönteni, hiszen sokan azon az állásponton vannak, hogy a listavezető előnye behozhatatlan. A székesfehérváriak egyik legnépszerűbb játékosa a rutinos csatár, Torghelle Sándor, aki szinte minden mérkőzésen pályára lép, de a legtöbbször csak csereként. A győri rangadóval kapcsolatban a harmincéves csatár úgy vélekedett: meg kell akadályozniuk, hogy az ETO gyorsan átváltson védekezésből támadásba.

A Rangadó.hu kérdésére Torghelle elmondta, abszolút nem zavarja, hogy óriási népszerűségnek örvend a Facebookon, a TrollFoci internetes közösség tagjai között, hiszen amíg foglalkoznak vele, addig számít valamit.

– Mit vár a vasárnapi mérkőzéstől?
– Ugyanúgy készülünk, mint bármelyik másik meccsre. Minden mérkőzésen az a célunk, hogy megszerezzük a három pontot. Semmi különlegesség nincsen. Természetesen vissza szeretnénk vágni az ETO-nak az őszi vereségért, ezzel a céllal utazunk Győrbe. Egy esetleges győzelemmel zárkózni is tudnánk mögéjük a tabellán – nyilatkozta a Rangadó.hu megkeresésére Torghelle Sándor.

– Hosszú ideje veretlen a Győr. Mit gondol, hogy lehetne föléjük kerekedni?
– Minden csapatnak vannak gyenge pontjai, így az ETO-nak is. Nagyon keményen, agresszívan védekeznek, amiből rendkívül gyorsan tudnak átmenni támadásba, ez az egyik nagy erősségük. Azt próbáljuk majd megakadályozni, hogy ne tudjanak a labdával hamar felérni a kapunk elé. Ha ez sikerül, és labdát tudunk szerezni a térfelükön, akkor nekünk is közelebb van az ellenfél kapuja, és helyzeteket tudunk kialakítani.

– Miben különbözik José Gomes elődjétől, Paulo Sousától?
– Más felfogásban játszottunk az ősszel, Paulónál a védekezés volt az elsődleges. Josénál már szabadabban mozoghatnak a játékosok. Ebből a szempontból teljesen más a két edző. Mindkettőnek van előnye, hiszen az Európa Ligában pont a stabil védekezésre volt szükség, viszont most már csak a hazai porond van, úgyhogy tudjuk játszani azt, amit az edző szeretne. Minden ember más. Van, aki kicsit pörgősebb, és van, aki nyugodtabb, ebben is különböznek.

– Hogy viseli, hogy az elmúlt időben csereként számít önre a mester?
– Senki nem örül annak, ha csere. Minden játékos kilencven percet akar a pályán tölteni, mindenki ott akar lenni a kezdőben. Most ez a helyzet, ezt kell szeretni. Nikoliccsal kell megverekednem a helyért, aki jó játékos, és rugdossa a gólokat, ezért nem egyszerű a feladat. Edzésen maximálisan odateszem magam, és megpróbálok élni annyi lehetőséggel, amennyit kapok.

– Hova érhetnek oda a bajnokság végén, továbbra is a bajnoki arany a cél?
– Nagyon sok fog múlni a vasárnapi mérkőzésen, sok kérdés el fog dőlni. A Győrnek ettől függetlenül is tetemes az előnye, de amíg matematikailag van esélyünk, addig egyértelműen az a célunk, hogy odaérjünk az első helyre. Nem lesz egyszerű feladat, de mindenféleképpen ott szeretnénk lenni az Európa Ligában.

– Mit szól ahhoz, hogy óriási népszerűségnek örvend a Facebookon, a TrollFoci internetes közösség tagjai között?
– Tisztában vagyok ezekkel, a játékostársak mindig mondják meg küldik, hogy ilyen fotó, olyan fotó… Jó dolog ez, hiszen foglalkoznak velem az emberek, ebből látszik, hogy nem egy utolsó szürke kisegér vagyok. Örülök ennek, ha pedig ezek a képek szórakoztatják a szurkolókat, akkor együtt nevetek velük egy-egy új művön, szóval ez engem abszolút nem zavar. Amíg foglalkoznak velem, addig tényező vagyok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik