NB I

„Hazamész és kivered magadnak?”

Torghelle Sándor vasárnap délutáni csevegése a játékvezetővel...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lassan minden Videoton mérkőzés után azt láthatjuk, hogy Paulo Sousa a játékvezetőket szidja. Teszi ezt gyakorlatilag az első fordulótól kezdve. Korábban láttuk, hogy az MLSZ Játékvezetői Bizottság elnöke a fegyelmi bizottságnál kezdeményezte az eljárást a sportemberhez nem méltó magatartás miatt. Vajon mikor lépnek? Íme, a hétvégi szösszenet. Most Fábián Mihály a célpont – áll a focibiro.hu weboldalon.

Talán minden eddiginél hevesebb kirohanást intézett Paulo Sousa, a Videoton edzője a játékvezetők irányába, miután csapata 1-0-s vereséget szenvedett a Győri ETO ellen a bajnokságban. A tréner a Fábián Mihály által vezetett csata után a többi között azt mondta, amíg ilyen bírók vannak, a magyar foci nem fog fejlődni, és a jelek szerint az ellenőrök a sporttársakkal együtt írják meg a jelentéseket – írja a pepsifoci.hu.

A vasárnapi találkozón ismét összetűzésbe került a játékvezetővel Sousa. Egy tizenegyesgyanús esetnél például hevesen reklamált, Fábián Mihály csendre intette. A lefújás után, a többi között Torghelle Sándor piros lapja miatt kis híján elszabadultak az indulatok a pályán, és a szakember is igen szókimondóan nyilatkozott a játékvezetésről.

– Ennek az országnak a labdarúgása ilyen bírókkal nehezen fog fejlődni… A jelek szerint a bírók és az ellenőrök együtt készítik el a jelentéseket, más magyarázatot a jelenségekre nem nagyon tudok. A fegyelmi bizottság együttműködik velük, a vezetésben meg ott van a Győr elnöke. Így ilyen dolgok történhetnek, mint ami ma történt velünk. Volt, hogy a győriek az utolsó pillanatban kértek bírócserét a meccsünk előtt, és meg is kapták. Nem tudni, ki kinek a főnöke, ki ellenőriz kit. Ma is fel akartuk pörgetni a ritmust, de a bíró akkor engedte el a faultokat, amikor csak akarta, aztán még mosolygott is ki a kispad felé. Így azért nehéz. Amíg én itt dolgozom, ez ellen harcolni fogok, mert nem az igaz futball az, amit támogatnak – füstölgött Sousa az MTV kamerái előtt.

A portugálnak nem ez az első komoly kritikája a játékvezetők irányába, már korábban is hangot adott annak a véleményének, hogy a magyar bírók nyugodtan hibázhatnak, senki nem veszi elő őket.

Részlet Fábián Mihály játékvezetői jelentéséből:

A mérkőzés 93. percben Torghelle Sándor egy felugrásnál felelőtlenül használta a karját és eltalálta vele ellenfelét, ezért sárga lapot mutattam fel neki. A lap felmutatását követően a következőket mondta nekem: „Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!”. A megjegyzést követően azonnal piros lapot mutattam fel neki, és kiállítottam. A kiállítást követően a játékos hosszú másodpercekig nem volt hajlandó elhagyni a játékteret és közben a további megjegyzést tette nekem: „És most mit csinálsz, hazamész és kivered magadnak?” Később a játékos a játékteret elhagyta. A tartalék játékvezető, Farkas Ádám közölte velem, hogy a kiállított játékos, miközben a játékteret elhagyta, a kijárónál a következőket mondta neki: „Menjetek a Váci utcán kézen fogva!”

Olvasói sztorik