Kiemelt hírek

Simon és Strestík aláírt a Győrhöz

A Győri ETO FC négyéves szerződést kötött a Liverpool labdarúgócsapatát is megjárt Simon Andrással, továbbá kölcsönbe megszerezte a cseh válogatott Marek Strestíket.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján kiderült, hogy Simont már télen szerette volna a keretében tudni a győri együttes, de a támadó akkor Rotterdamba, az Excelsiorhoz szerződött. Az U20-világbajnoki bronzérmes játékos júniusban visszatért Magyarországra, azóta a győrieknél több edzőmeccsen is szerepelt. Csertői Aurél vezetőedző szerint szerződtetése előrelépést jelent, míg Klement Tibor ügyvezető a legnagyobb hazai igazolásnak nevezte az üzletet – áll az MTI közleményében.

A 24 esztendős Marek Strestík egyelőre egy évre kölcsönbe érkezik a kisalföldi együtteshez, de a felek kölcsönös elégedettsége esetén a klubnak opciós joga van a megvételére. Az egyszeres cseh válogatott középpályás az FC Zbrojovka Brno játékosa volt legutóbb.
Távozik ugyanakkor Győrből Sánta András, Eugene Fomumbod, Vedran Niksic, Teimuraz Sharashenidze, Fouad Bouguerra, Arsene Copa, Aleksandar Radosavljevic, Zoran Supic, valamint kölcsönbe adják a Pápának Lasha Totadzét és George Ganugravát.
A klub rajtuk kívül szerződtette a brazil André Lamast, aki saját bevallása szerint védekező középpályásként tud leginkább hasznára lenni a csapatnak.
A sajtótájékoztatón további hat játékosról esett szó, aki mostantól tagja az ETO felnőtt csapatának. Hármuk visszatérő, hiszen a csatár Jarmo Ahjupera Újpesten, a kapus Molnár Péter Siófokon, míg a védő Zámbó Bence az MTK-nál volt kölcsönjátékos. A szakvezetés most úgy döntött, hogy mindhármukra számít a következő idényben. A fiatalok közül felkerült az első csapathoz Kiss Szabolcs, Molnár Tibor és Miklós Viktor, ők edzőmérkőzésen már valamennyien pályára léptek.

Olvasói sztorik