Futsal

Kettős aranyünnepre várva

A teremlabdarúgók nem adják alább: Hannich Péter szerint 2015-ben megrendeznék az UEFA Futsal Cup négyes döntőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rába ETO pénteken 7-2-re győzött a Berettyóújfalu otthonában, ezzel eldőlt, hogy a rájátszás további eredményeitől függetlenül megvédi címét, és idén is megnyeri a bajnokságot. A Magyar Kupát a közelmúltban már bezsebelték a kisalföldiek, így tehát összejött a duplázás. De hamarosan újra jöhet a kettős aranyünnep, méghozzá a gyepszőnyegen! A győri futsal és futball közös pontja nem más, mint Hannich Péter, a Rába ETO, az MTK, a francia Nancy, illetve a magyar válogatott egykori kiváló középpályása, aki napjainkban sportigazgatóként tevékenykedik a teremlabdarúgó-klubnál.

Az 56 éves sportvezető a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a győriek két év múlva a város új sportcsarnokában szeretnék megrendezni a sportági Bajnokok Ligájának beillő UEFA Futsal Cup négyes döntőjét.

– Az idei évben abszolút egyeduralkodó a Rába ETO a hazai mezőnyben. Ez minek köszönhető?
– Évek óta lehet látni a folyamatos fejlődést. A magyar bajnokságban négy év alatt negyedszer nyertünk aranyat, és egyre magabiztosabban, de a nemzetközi szereplésen mérhető igazán, hol tartunk. Az elitkörben olyan eredményt értünk el, amely majdnem világszenzáció volt, hiszen egy gólon múlt csupán, hogy ezen a héten nem játszunk Tbilisziben, a négyes döntőben, bár az nem lett volna reális eredmény. Összességében a folyamatos, szisztematikus munkának köszönhető, hogy itt tartunk – magyarázta Hannich Péter.

– Van még ennél is feljebb? Milyen célokat lehet kitűzni a következő szezonra?
– Természetesen az ötödik bajnoki aranyat is szeretnénk megszerezni, illetve a Magyar Kupa megnyerése is fontos. Célunk építeni egy olyan csapatot, amellyel megpályázhatjuk a kétezer-tizenötös UEFA Futsal Cup négyes döntőjébe jutást. Épül egy ötezres aréna Győrben, ahol a női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportja is helyet kap majd. Reméljük, nekünk is az otthonunkká válik. Terveink szerint az az impozáns csarnok lenne a négyes döntő helyszíne. Az lenne a csúcs!

– A magyar bajnoki mérkőzések már nem jelentenek komoly kihívást az ETO-nak. Nem lehet az Interliga mintájára egy közép-európai klubsorozatot indítani?
– Mi is gondolkoztunk már ezen, hasonlóan a jégkoronghoz, de ez nem a mi kompetenciánk, hanem az európai labdarúgó szövetségé, Beszélgettünk a környékbeli országok vezetőivel, akik hasonló cipőben járnak, de ez még a jövő zenéje, egyelőre nincs terítéken. A köztes időszakokat eddig is igyekeztünk kitölteni, erre jó példa, hogy a közelmúltban Oroszországban, konkrétan Szibériában jártunk egy nagyon rangos nemzetközi tornán, kölcsönjátékosokkal. Jelenleg is nagyon sok meghívásunk van, amelyeket szeretnénk kihasználni, de a következő évi versenynaptárban nagyon sűrű lesz az ősz, gyakorlatilag nem lesz szabadidőnk. Inkább tavasszal lesz majd több lehetőségünk, hogy ilyen nemzetközi meccseket játszunk. Az UEFA Futsal Cup és a válogatott program határozza meg a lehetőségeinket.

– A felnőtt csapat jelenti a kirakatot, de milyen eredmények vannak ezen kívül?
– A női csapatunk is feljutott az NB I-be. Öt utánpótlás-korosztályunk van, és beindítottuk az óvodai futsalt is. A NEMAK Kupa jóvoltából három-négyszáz gyereket mozgatunk meg minden hónapban. Férfivonalon jövőre NB II-es csapatot is indítunk. A célunk minél több fiatalt beépíteni az élvonalbeli együttesbe. Tehát lesz elég feladatunk… Jó lenne, a többi klub is fel tudna zárkózni, hiszen abból tudna igazán profitálni a válogatott.

– Egyre valószínűbb, hogy dupla fociünnep lesz Győrben, hiszen nagypályán is bajnok lesz a csapat…
– A Videoton nem tudott nyerni Győrben, ezzel szerintem eldőlt a bajnokság végkimenetele. Lesz még egy rangadó, a Fradi ellen, de ott már ünnepelni fog az egész város. A győriek ezt már csak elveszthetnék, de innen már nem tudják. Az eredmények is mutatják, milyen masszív védekezéssel rendelkezik a csapat, ugyanakkor támadószellemben is tud játszani. Nagyon kevés gólt kapnak, mindenki tudja a feladatát, és hisznek magukban.

Olvasói sztorik