Futsal

Ne találjanak több meccset!

Cél a címvédés! Ami a kupadöntőben nem sikerült, a bajnokságban összejöhet a Rába ETO számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön kezdődik a teremlabdarúgó NB I rájátszása. Az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Rába ETO első ellenfele a rájátszásban a Vasas 1988 Déli Futsal lesz. A papírforma alapján ez a párharc nem állíthatja nehéz feladat elé a győrieket, akiknek csak egyetlen céljuk lehet: ismét aranyérmet nyerni! A másik sorozatban, a Magyar Kupában nem sikerült a címvédés, a veszprémi fináléban a nagy rivális Berettyóújfalu 4-0-ra nyert. A kisalföldiek sportigazgatója szerint az csak egy talált mérkőzés volt a hajdúságiak részéről, reményei szerint az egyetlen, ebben az idényben. Hannich Péter a Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott: Magyarország legjobb csapata a Rába ETO, de ezt meg is kell mutatniuk, bizonyítaniuk kell a játékosoknak.

– Hogyan értékeli a lebonyolítás miatt meglehetősen hosszúra nyúlt alapszakaszt?
– Két részre lehet bontani, az őszi és a tavaszi szezonra. Portugál edzővel vágtunk neki a bajnokságnak, s eleinte meglehetősen sűrű volt a programunk, hiszen három kört mentünk az UEFA Futsal Cup-ban. Összesűrűsödtek a meccsek, néhányat halasztanunk is kellett. Volt lemaradásunk, nem elsőként fordultunk, de az új spanyol edző új rendszert, új szisztémát honosított meg, s ez az eredményeken is látszott, átvettük az első helyet, s ennek köszönhetően végig pályaelőnyünk lesz a rájátszásban.

– Az egyenes kieséses szakaszban melyik csapat nehezítheti meg a Rába ETO dolgát?
– A Vasas elleni negyeddöntőt kettő-nullra kell hozni, nem szabad elhúzni. A csütörtöki és a hétfői meccset is abszolválni kell. A négy között a DEAC–Aramis párharc győztesével fogunk játszani. Abban a negyeddöntőben elképzelhető három mérkőzés, de akármelyik csapat jut tovább, szerintem nem lehet számunkra veszélyes.

– Győrben mindig az aranyérem a cél, az elvesztett kupadöntő még mindig fájó emlék?
– Minden csapat életében előfordul egy-egy botlás, de szerencsésebb egyszer kikapni, mint mondjuk a bajnoki döntőben veszteni. Az NB I-ben nem is lehet más a cél, csak a győzelem. Magyarország legjobb csapatáról van szó, de ezt meg is kell mutatniuk, bizonyítaniuk kell a játékosoknak. A Berettyóújfalu megvert minket a kupadöntőben, de úgy érzem, az inkább egy talált, szerencsés mérkőzés volt. Rúgtunk hat kapufát, sok helyzetet kihagytunk, többször is a gólvonalról mentett az ellenfél. Remélem, csak egy ilyen mérkőzésünk volt a szezonban…

– Portugál szakember helyett spanyol edzője lett a csapatnak. Mi változott?
– Marco Angulo olyan felfogásbeli, mentális dolgokat honosított meg, amelyek nagyon fontosak. Sokkal szisztematikusabban edzenek, készülnek, sok új taktikai variációt, tudatos felállási rendszert alkalmaznak. Ebben a sportágban az alapfelállások, formációk nagyon fontosak. Volt szerencsénk a helyszínen megtekinteni az UEFA Futsal Cup döntőjét Barcelonában. A négyes torna két résztvevője, a Barcelona és a Sporting ellen korábban mi is játszottunk. Fantasztikus volt a házigazdák Dinamo Moszkva elleni fináléja, hatalmas fizikai csatát hozott, de a taktikának, a fegyelemnek és figyelemnek kiemelkedő szerepe volt!

– Futsal után futball: mi a véleménye a Debrecen, Győr, Videoton versenyfutásról?
– Érdekes hármas! Az első pillanattól ez a három csapat fut a dobogósért. A Debrecen nagy lépést tett diósgyőri sikerével, illetve az ETO kecskeméti vereségével. A következő két forduló el fog dönteni mindent. Sok variációs lehetőség van ebben a két körben, az utolsó két forduló már nem fog szerepet játszani. A Győrnek most az a legfontosabb, hogy a Debrecent megverje!

Olvasói sztorik