Futsal

Gál gól

Gál István volt a teremlabdarúgó Magyar Kupa-döntő egyetlen magyar gólszerzője.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Némi meglepetésre a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu nyerte a teremlabdarúgó Magyar Kupát, miután a veszprémi négyes döntő fináléjában 4-0-ra nyert a nagy rivális Rába ETO ellen. A két klub párbaja immár harmadik éve tart. Az elmúlt két évben a győriek vittek mindent, azaz bajnoki címet, kupagyőzelmet egyaránt, most viszont megtört a sorozatuk! A találkozón Leo Mendes kétszer, Michelzinho egyszer volt eredményes, az egyetlen magyar gól Gál István nevéhez fűződik. A 26 születésnapját egy hónap múlva ünneplő játékos hosszú évek óta az MVFC-t erősíti, korábban együtt játszott a jelenlegi edzővel, Turzó Józseffel is, de a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ebből soha semmi probléma nem adódott.

– Hogy sikerült elérni, hogy a Győr egyetlen gólt se tudjon lőni a kupadöntőben?
– Nagyon jó volt a védekezésünk, nagyon jól koncentráltunk az egész mérkőzésen – mesélte a Rangadó megkeresésére Gál István. – A négyes döntő előtti edzéseken próbáltuk gyakorolni azokat a védekezésformákat, amiket a győriek játszanak. Egész héten próbáltuk beállítani a védekezésünket, amelynek nem találta ellenszerét az ellenfelünk. Persze, voltak helyzeteik, a ragyogó kapusteljesítmény is kellett a sikerhez.

– Hogy jutottak el a Nagykáta elleni vereségtől egy hónap alatt a kupagyőzelemig?
– A nagykátai vereséget próbáltuk minél hamarabb elfelejteni. Azon a meccsen nagyon rossz volt a helyzetkihasználásunk, rengeteg helyzetet hagytunk ki, sok kapufát lőttünk. Úgy készültünk a kupadöntőre, hogy fejben mindenki rendben legyen. Kimondtuk, hogy nyerni kell, nincs más lehetőség, és ez be is jött!

– Egy hónapig nem játszhattak tétmeccset, ráadásul a csapatból többen is hiányoztak…
– Nehezítette a felkészülést, hogy négy játékosunk válogatottban szerepelt, de Turzó József végig jól megoldotta a helyzetet, nagyon jó edzéseket tartott folyamatosan, így nem éreztük ennek a hátrányát.

– Hosszú volt az út Veszprémtől Berettyóújfaluig?
– Egy kicsit tényleg hosszúra sikeredett… Volt ünneplés a buszon, és egyébként is kellőképpen megadtuk a módját, de megérdemeltük! Most már azonban előretekintünk, hiszen folytatódik a bajnokság alapszakasz, és mindenképpen meg kell nyernünk a hátralévő két mérőzést. Nagy hangsúlyt fektetünk erre, hiszen a második hely nagyon fontos, nem mindegy, kivel kezdünk a rájátszásban. Próbálunk most már nem foglalkozni a kupasikerrel, és Cső-Montage elleni, hétfői találkozóra koncentrálni.

– Ebben a szezonban már kétszer is nyertek a Rába ETO ellen. Összejöhet az aranyérem a bajnokságban is?
– Majd kiderül, nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni. Mindenképpen szeretnénk döntőt játszani és bajnokságot nyerni. Feltelezve, hogy odakerülünk, és a Győr lesz az ellenfelünk, nagyon nehéz mérkőzésekre számítok. Az teljesen más lesz, mint a kupadöntő.

– Edzőjük, Turzó József mindössze harmincegy éves, több játékosnak kortársa. Nem furcsa ez?
– Nekem is volt még annak idején csapattársam, de a tiszteleten múlik minden. A helyén kezeljük ezt a szituációt, edzőként tekintünk rá. Fejben kell helyre tenni az ilyen dolgokat, nálunk ebből még soha nem volt probléma.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik