Hírek

A Berettyóújfalu a kupagyőztes!

A Mezei-Vill FC Berettyóújfalu nyerte a teremlabdarúgó Magyar Kupát a címvédő Győr ellen.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A Veszprémben rendezett négyes döntő utolsó mérkőzésén, a fináléban a Berettyó négy góllal legyőzte a tavalyi aranyérmes győri Rába ETO-t, amely ezúttal még gólt sem tudott rúgni!

Immár harmadik éve tart a párbaj az ETO és a Berettyóújfalu csapatai között, legyen szó a bajnokságról, vagy a kupáról. Két év óta az ETO visz mindent, azaz bajnoki címet, kupagyőzelmeket egyaránt – emlékeztet a futsal.hungary.hu.

A Magyar Kupában két éve Móron 6-2-re, tavaly pedig Gyöngyösön 9-0-ra diadalmaskodtak a kisalföldiek Kozma Mihály, illetve Artur Melo irányításával. Legutóbb Gyöngyösön egy felfelé ívelő formájú MVFC-től várták sokan, hogy megtörik a győri sikersorozat, de akkor Lódiék gáláztak, és duplázni tudtak.

Most talán kevésbé lehetett számítani a trónfosztásra, hiszen még Turzó József is óvatosan nyilatkozott a négyes döntő előtt az esélyekről. Bár Marco Angulo sem adott olyan magabiztos interjút, mintha valamit megérzett volna előre… Mindent félretéve ilyen végeredményre senki nem számított, még talán a legfanatikusabb Berettyó-drukkerek sem.

A találkozó sem úgy kezdődött, hiszen az ETO dominált az első félidőben, de a kihagyott helyzetek, lehetőségek után Leo Mendes szerzett vezetést a 18. percben. A második félidő eleji elpuskázott Lódi-, Harnisch- és Martins-lehetőségek után még mindig nem lehetett sejteni a nulla-négyes végeredményt, de a Trencsényi által dirigált MVFC rendezett formában, mindig veszélyesen tudott visszatámadni. És bizony ezen az estén ők lőtték a gólokat, az ETO csak kidolgozni tudta a helyzeteket. 0-3 után próbálkozott először a vészkapus-játékkal a Rába. Ekkor variálta a felállást Angulo mester, mert Martins, Lódi és a végén Al Ioani is megkapta ezt a feladatot, de ebből sem sikerült betalálni, sőt a 40. percben teljessé tette a győzelmet még egy Leo Mendes-gól.

Összességében elmondhatjuk, hogy hiába játszott mezőnyfölényben, hiába dolgozott ki több helyzetet az ETO, a berettyóújfaluiak megérdemelten győztek, mert egységesebb csapatjátékot, és magasabb mentális hozzáállást tudtak felvonultatni. Ezen az estén ezek a tulajdonságok kupagyőzelemhez juttatták Mezei József csapatát. A Magyar Kupa 2012. évi győztese az MVFC Berettyóújfalu csapata lett!

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, négyes döntő, Veszprém

Döntő

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 4-0 (1-0)

Veszprém. Játékvezetők: Kovács G., Farkas B:, Solymosi A.

MVFC: Pallai – Leonardo, Gál, Szécsi, Melo. Csere: Trencsényi, Lovas, Nagy T., Rábl, Szabó P., Kolompár, Tihanyi (kapus). Edző: Turzó József

Győr: Balázs Z. – Lódi, DS Martins, Dróth, Harnisch. Csere: Gyurcsányi, Al-Ioani, Szeghy, Dobre, CE Martins, Csopaki, Matkovics (kapus). Edző: Marco Angulo

Gólszerzők: Leonardo (18., 40.), Melo (29.), Gál (33.)

Olvasói sztorik