Futsal

Hétvégén rendezik a négyes döntőt

A Veszprém Arénában rendezik szombaton és vasárnap a teremlabdarúgó Magyar Kupa négyes döntőjét.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A szerdai sajtótájékoztatón Esterházy Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Futsal Bizottságának elnöke dinamikusan fejlődő sportágnak nevezte a nagypályás futball hivatalos, elsősorban teremben játszott változatát, amit az elmúlt időszakban felfedeztek az iskolák, egyetemek. Úgy vélte, lényegesen egyszerűbb megszerettetni a labdarúgásnak ezt a speciális ágát, amit november-márciusban tudnak játszani a fiatalok, jó körülmények között.

Az elnök kijelentette: a magyar futsal fiatal történetében mérföldkő volt, hogy 2010-ben Európa-bajnokságot rendezhetett az ország, ez jelentős fejlődést hozott a sportágban. Míg a kezdetekben hatszáz, ma több mint háromezer játékengedélyt ad ki az MLSZ, húszról 150-re nőtt a csapatok száma, s már női válogatott is van. Hozzátette: az, hogy a honi kupadöntőt egy ilyen nagyszerű helyszínen rendezhetik, mint a veszprémi aréna, szintén a fejlődés mérőfoka.

Csík Ferenc megyei sportigazgató elmondta, a kétnapos program érdekessége, hogy a 25 évvel ezelőtti, veszprémi NB I-es futballcsapatból néhányan – így Bognár Péter, Rugovics Vendel, Szécsi János – megpróbálkoznak szombat délelőtt a futsallal.

Hannich Péter, a győri Rába ETO Futsal Club sportigazgatója arról beszélt, hogy a város három éve támogatja a klubot, 2010-ben pedig felvették a Rába gyár nevét. Jelenleg 130 igazolt játékosuk van, az U11-es korosztály megnyerte a magyar bajnokságot, mondta a sportigazgató, aki kijelentette: szeretnék hazavinni a kupát.

Rajki Tamás, az egy éve alakult veszprémi futsalklub elnöke büszkén szólt arról, hogy egyedüli NB II-es csapatként sikerült a Veszprémnek bejutnia a legjobb négy közé – áll az MTI előzetesében.

Olvasói sztorik