Hírek

Mindkét műfajban jól teljesítenek

Teremben Magyar Kupa-elődöntő, nagypályán stabil másodosztályú szereplés dicséri a veszprémiek játékát.

Kapcsolódó cikkek

Az 1. FC Veszprém az 5-1-re megnyert első mérkőzés után szerdán 6-1-re győzött a Nagykáta otthonában a teremlabdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így egyetlen NB II-es csapatként bejutott a négyes döntőbe. A bakonyiak a másodosztály Nyugati-csoportjában a tabella első helyén állnak, és a sportág népszerűsítése miatt örülnének, ha otthont adhatnának a kupafinálénak. Finta Péter 17 bajnoki góljával az együttes házi góllövőlistájának vezetője (holtversenyben Szabadfi Péterrel), ráadásul a város nagypályás csapatának, a szintén NB II-es Veszprém FC-nek is oszlopos tagja. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a kétfrontos helytálláshoz minden segítséget megkap vezetőedzőjétől, Vágó Attilától.

– A végeredményből ítélve elsősorban nem a hazai pályán megszerzett előny tartása volt a céljuk idegenben…
– A legnagyobb cél az volt, de sikerült megszereznünk a vezetést, a hazaiak lehozták a kapust, és utána már könnyebb dolgunk volt. Kettő- vagy három-egyre vezettünk, és a nagykátaiak érezték, hogy nem fog nekik menni, tizenkilencre lapot húztak, aztán három perc alatt lőttünk további három gólt – mesélte a Rangadó megkeresésére Finta Péter.

– Az eredményeik azt mutatják, hogy lassan, de biztosan kinövik a másodosztályt…
– Még csak ismerkedünk a játékkal, most alakult a csapat, szokatlan még a futsaljáték. Ahhoz képest, ahogy indultunk, hétről hétre fejlődünk, mind játékban, mind szervezettségbe. Lendületet, erőt és összetartást adnak a csapatnak a sikerek. Két jól felkészült edzőnk van, Nagykátán is tudtuk, mit akar játszani az ellenfél, alaposan felkészültünk. Szurkolók is jöttek különbusszal, tehát a vezetők is mindent megtettek a sikerért.

– Szép ajándék lenne, ha Veszprém rendezhetné a négyes döntőt!
– Szóba került! Nagyon szeretnénk, ha Veszprémbe tudnánk hozni, bár azt mondják, már el van döntve, hol lesz. Nem hallottuk a konkrét helyszint, de állítólag több jelentkező van, konkrét programokkal. A szurkolókat is közelebb lehetne hozni a sportághoz, ami tulajdonképpen újdonságnak számít Veszprémben, hiszen itt javarészt még mindig a kispályás, öt plusz egyes változatot játsszák salakon és műfüvön is.

– Hogy tudja összeegyeztetni a nagypályás szereplést a teremlabdarúgással?
– Nagy segítséget ad Vágó Attila edző, és Garai Péter, a VFC elnöke. Ők mindenben korrekt partnerek. Vágó Attila a hétfői játéknapokra elengedett, és annyit kért, hogy mindig egyeztessük, illetve ha azt érzi, fáradtabb vagyok, akkor pihenjek, ne játsszak. Szerdán a VFC edzőmeccset játszott Siófokon, de megengedte, hogy Nagykátára menjek, úgyis csak tizenkét-tizenhárom embert akart vinni. Majd a Pápa ellen többet játszom. Ő egy igazi sportember, örül más csapat sikereinek is.

– A futsalcsapat eredményeihez hasonlóan a VFC szereplésével is elégedett lehet, hiszen az együttes immár a másodosztály stabil tagja!
– Azok is szeretnénk maradni! Alex Ausztriában igazolása nagy veszteség számunkra, ráadásul Novothny Soma szerdán Nápolyban volt próbajátékon, vagy egyeztetésen, úgyhogy mindenképpen igazolnunk kellene. Bali Péterrel sikerült megállapodni, ez jó hír, de a csatársort tovább kellene erősíteni. Nagy a csapategység, Vágó Attilánál fegyelem van, nagyon jók az edzések, a hatodik-tízedik helyre jó lenne odaérni!

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, férfiak, 3. forduló, visszavágó
Nagykáta SE – 1. FC Veszprém 1-6
Rába ETO – Rákosmenti FC 7-2
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Üllő FC Cső-Montage 7-2
Korábbi eredmények
Üllő FC Cső-Montage – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 3-2
1. FC Veszprém – Nagykáta SE 5-1
Ferencvárosi TC – UTC Junior Sport 4-6
Rákosmenti FC – Rába ETO 3-13
UTC Junior Sport – Ferencvárosi TC 4-0
A négyes döntőbe jutott: UTC Junior Sport, Rába ETO, Berettyóújfalu, Veszprém.
Olvasói sztorik